Studiul a fost realizat cu participarea a 72 de studenti care nu au stiut despre scopurile experimentului si au crezut ca urmau sa deguste impreuna o noua marca de cafea si sa aleaga un subiect de discutie in grup.

 

 

Cerintele pentru selectarea participantilor au inclus un consum moderat de cafea – pana la patru cesti pe zi si lipsa alergiilor. Voluntarii au fost impartiti in doua grupuri. Cei din primul grup au primit bauturi cu un continut de 270 de miligrame de cofeina, inainte de a discuta subiectele alese, iar cei din al doilea grup (de control) – dupa discutie. Dupa ce participantii din ambele grupuri au consumat cafea, au fost rugati sa se gandeasca timp de 15 minute la subiectul privind miscarea internationala de protest „Occupy” si sa formuleze recomandari pentru includerea acestora pe lista de subiecte de dezbatere in grup. De asemenea, voluntarilor li s-a cerut sa evalueze nivelul de interes manifestat de ei insisi si de alti participanti fata de subiect. S-a demonstrat ca utilizarea cafelei inainte de indeplinirea sarcinilor a imbunatatit de 1,4 ori capacitatea de lucru a echipei in comparatie cu grupul de control.

 

 

Participantii din primul grup au marturisit, de asemenea, o concentrare crescuta. Un alt experiment cu participarea a 62 de studenti care au consumat cafea sau cafea decofeinizata a avut rezultate similare. Rezultatele studiului au fost publicate in "Journal of Psychopharmacology".

 

 

Sursa foto: Google.com

Realitatea.net