Felicity Huffman din „Neveste disperate” este acuzata ca a dat mita, pentru ca fiica ei sa primeasca in avans raspunsurile la teste, pentru a-si asigura astfel un loc intr-una dintre universitatile prestigioase din Statele Unite.

 

 

 

Considerat unul dintre cele mai mari scandaluri de frauda, schema presupunea doua faze. Mai intai, parintii plateau o organizatie de meditatori pentru a da examen in locul studentilor ori pentru a le corecta raspunsurile. Apoi, organizatia ii mituia pe profesorii responsabili cu recrutarea studentilor pentru a le da acestora din urma burse sportive, indiferent de abilitatile lor fizice, sustin procurorii, citati de CNN.

 

 

 

In total, 50 de persoane au fost acuzate in operatiunea „Varsity Blues". Printre cei arestati sunt: 9 profesori de la scoli de elita, un administrator de universitate si 33 de parinti catalogati drept „instariti si privilegiati”. Printre acestia se numara: actori, directori de firma, un designer de moda si un copresedinte la o firma de avocatura internationala.

 

 

 

 

Parintii au platit sume intre 200.000 de dolari si 6,5 milioane de dolari pentru a-si vedea copiii la o universitate de top. Profesorii implicati apartineau la universitati precum: Yale, Stanford, Wake Forest sau Georgetown.

 

 

Felicity Huffman, nominalizata la premiile Oscar, a fost arestata, conform FBI, iar cautiunea stabilita de un judecator a fost de 250.000 de dolari. Celebra pentru rolul ei din serialul „Neveste disperate”, Huffman este acuzata ca a platit unei fundatii 15.000 de dolari pentru a o ajuta pe fiica sa sa copieze la examenul final de evaluare.

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte