Maria Moscalu este tanara pictorita ce creeaza piese vestimentare cu imprimeuri originale si ornamente traditionale. Marele sau vis este sa devina designer vestimentar in America, iar tinutele sale sa fie purtate de marile staruri ale Hollywoodului. Este indragostita de tot ce tine de dans, muzica, traditii si obiceiuri moldovenesti.

 

 

 

 

 

Despre pasiunile sale tanara spune: „ O rochie cu elemente nationale se lucreaza foarte bine pe muzica lui Whitney Huston sau alte genuri muzicale ce imi descriu starea mea de spirit la acel moment. Inspiratia pentru a crea o gasesc  in zestrea neamului nostru: prosoape, covoare, costum popular etc.

 

 

 

 

 

Isi aminteste cu drag de studiile in domeniul artei, acestea fiind doar un imbold in calea spre frumos. „Chiar daca nu era sa fac pictura, oricum era sa fac ceva tot ce tine de domeniul artelor, pentru ca e sfera unde ma simt si descurc cel mai bine.”

 

 

 

 

 


A reusit sa-si expuna lucrarile si sa participe la unele expozitii, sa realizeze diverse lucrari la comanda si se mentine bine pe drumul ales. Maria povesteste: „Pictura nu consta doar din aplicarea unor culori pe panza, ci multe alte investitii intelectuale. Lectura, piesele de teatru, opera, concerte, expozitiile, muzica, dansul sunt ingredientele ce te ajuta sa-ti cultivi un gust artistic profesionist.” 

 

 

 

 

 

 

 

„In majoritatea cazurilor oamenii din ziua de azi catalogheaza pictura ca fiind “mazgalitura. Pictorul adevarat nu mai este pretuit ca pe vremuri si oamenii pot trai fara arta, iar asta descurajeaza pe cei tineri. Eu am decis sa imbin pictura cu design vestimentar si sa pictez nu doar pe panza, dar si pe haine”, specifica aceasta. 

 

 

 

 

Se considera unica pentru ca rochiile care le creeaza sunt crosetate, brodate manual sau decorate mozaic cu elemente traditionale, adaptate contemporan. „Am inceput sa pictez pe haine in 2015, iar din luna noiembrie, 2016 sa creez rochii in totalitate facute de mine. Am avut un feedback pozitiv.”

 

 

 

 

 

Entuziasmata ne povesteste: „Soprana Olga Busuioc a fost cea care ma incurajat si tot ea fiind  practic prima mea clienta. Cu ea am experimentat in materie de design si am creat tinute de scena.Am propuneri din partea unor interprete de muzica populara din Romania, care isi doresc rochii de seara cu elemente folclorice. In primavara acestui an am avut fericita ocazie sa ma intalnesc cu interpreta romanca Delia. I-am daruit o creatie de a mea si ea a declarat ca este unic ceea ce fac. Am un vis, sa imbrac starurile de la Hollywood si cred ca acest vis este realizabil.


 

    

 

La o tinuta aceasta poate lucra de la o saptamana pina la o luna, in dependenta de model si complexitatea acestuia. Grosimea atei de asemenea ii dicteaza timpul si rapiditatea procesului de creatie. „Femeile dintotdeauna si-au dorit sa impresioneze si sa fie unice. Rochiile create manual nu sunt neaparat iesite din tipare, ci mai degraba exclusiviste, create pentru fiecare persoana aparte. Clientele pot participa cu idei la crearea unei rochii.”

 

 

 

 

 

Pentru a avea o rochie lucrata manual de Maria ar trebui sa scoti din buzunare de la 100 de euro in sus. 

 

 

 

 

Sursa foto: facebook.com/maria.moscalu.5

Perfecte