Intr-un interviu pentru perfecte.md, cunoscutul fotograf de la noi din tara, Alex Iordache, a povestit curiozitati despre acest fenomen tot mai raspandit la noi in tara: “Juramantul este un moment sincer si emotionant, in care cuplul isi proclama dragostea unul fata de celalalt. Poate fi atat de diferit si nu exista un singur scenariu pentru el.


 

Fiind fotograf, consider ca este important ca orice eveniment sa fie insotit de emotii cat mai diferite. Si din momentul in care oficializezi casatoria la OSC, exista riscul ca ea sa devina monotona si sa nu sa se armonizeze cu restul nuntii.


 

Eu cred ca nu exista nici o legatura dintre o semnatura pe foaie si dintre dragostea dintre doua persoane. Din acest motiv, nu e atat de important sa asociem casatoria unui cuplu cu un moment birocratic, precum este casatoria intr-un Oficiu de Stare Civila. Voi enumera mai jos toate beneficiile pe care le ofera un juramant!”.

 

 

Acest momentul unic si, totodata, extrem de emotionant, desprins parca din filmele romantice, ti se va intipari in memorie pentru o viata intreaga: mireasa splendida, condusa la altar de tatal sau; decor de poveste intr-un spatiu deschis; oaspeti cuprinsi de emotie – toata lumea fiind intr-o frumoasa asteptare. Alex Iordache iti spune de ce sa alegi un juramant la nunta ta si, cel mai important, cum sa iasa unul inspirat si memorabil:

 

 

1. Fara poezie

Cunosti deja poeziile ofiterilor de la Starea Civila! Le-ai auzit la nunta fratilor tai, a prietenilor sau a altor cunostinte. Poeziile pot fi inlocuite cu o discutie frumoasa, pe care ar sustine-o un om cu experienta in acest domeniu. Respectivul "moderator" personalizeaza discutia si o potriveste exact tie si jumatatii tale, rascolindu-va toate sentimentele.


 

 

2. Nici o lenta traditionala. “Da” pentru decor integru

Nunta cu un juramant e ca un tot intreg. Decoratiunile pot fi intr-un singur stil, atat in locatia unde depui juramantul, cat si la sala de nunta. Astfel, fotografiile tale vor avea o armonie vizuala.

 

 

3. Simetrie

In toata activitatea mea, am fotografiat peste 100 de juraminte si mi-am format urmatoarea parere, probabil subiectiva, ca cele mai frumoase juraminte sunt cele care sunt aranjate simetric. Simetria este in detalii nebanuite: scaune, pozitia mirilor, decoratiunile simetrice.

 

 

4. Nu cu spatele la public, dar fata-n fata

De multe ori avem ocazia sa fotografiem evenimente in care oamenii stau cu spatele la sala, astfel incat nu le poti mortaliza intr-o imagine emotia, iar cadrul generalnu arata bine. Daca vei alege sa stai fata in fata la altar, poti vedea reactia parintilor tai, care sunt asezati in primile randuri si privi moderatorul.

 

 

5. Toate conflictele nu le poti evita, dar macar unul

Nimeni nu-ti dicteaza nimic, unde sa stai, unde sa servesti sampanie, cand sa stingi sau sa aprinzi luminile si sa eliberezi incaperea pentru urmatorul cuplu. Ai atat timp cat iti trebuie.

 

 

6. Fiti oriunde in lume

Poti alege orice loc. Juramantul il poti organiza la mare, pe plaja, in gradini, banchete, oriunde in lume. Este comod, pentru ca il organizezi la ora si locul pe care le alegi tu, fara randuri. Fotografiile tale vor fi unice si nu se vor repeta si la alte cupluri, ca in cazul casatoriei la OSC.

 

 

7. Bunica ta va sta pe scaun

Toata lumea sta pe scaune, ceea ce iti va bucura bunica si rudele in etate sau sa fim sinceri, pentru orice orice privitor; pentru ca e mult mai comod sa urmaresti un astfel de moment, fiind asezat. Fotograful va putea usor, din diferite unghiuri, sa fotografieze momentele importante (ca de exemplu: imbracatul inelelor), datorita faptului ca voi sunteti in picioare, iar familia ta este asezata.

 

 

 

8. Pune piesa preferata

Sa recunoastem ca am obosit cu totii de melodiile demodate de la OSC. Imagineaza-ti cum e sa veniti spre toata familia, care va asteapta la altar, iar ca fundal sa se auda melodia voastra indragita. Poate fi prima piesa dupa care v-ati sarutat sau, pur si simplu, una care va face sa va simtiti bine.

 

 

 

9. Incarcatura emotionala

Un juramant trezeste mai multe emotii, decat o casatorie la OSC datorita tuturor motivelor si posibilitatilor pe care le-am enumerat mai sus. Daca un eveniment este plin de emotii, eu voi face mult mai multe fotografii bune si rezistente in timp, la care cu drag va veti intoarce peste ani.

 

 

In acest filmulet video veti afla unde puteti obtine fotografii reusite si unde puteti avea o experienta mai frumoasa: la OSC sau la un Juramant, organizat chiar de voi:

 

 

Sursa foto: Arhiva personala / Alex Iordache

Perfecte