Nascuta intr-o mica localitate extrem de poluata din Siberia, Irina nu ezita sa faca glume pe seama orasului ei natal: ”E un loc minunat… daca porti o masca”Frumosa rusoaica a fost nevoita sa ia viata in piept la varsta de 14 ani, cand tatal sau, care lucra intr-o mina, a murit de cancer la plamani. Pe langa durerea provocata de deces, Irina si familia ei nu mai aveau din ce trai. Mama ei, profesoara de muzica, a inceput sa lucreze precum o sclava pentru a face fata si, chiar si asa, abia reuseau sa supravietuiasca. 

In aceasta casa a locuit Irina inainte sa devina model.


 

Pentru a avea ce manca, Irina si familia ei cultivau legume: ”Nu o faceam pentru amuzament, ci pentru ca ne era foame”, a recunoscut ea.
Irina spune ca modelul ei in viata a fost bunica ei, care in adolescenta, pe vremea lui Stalin a fost spion militar. Irina spune ca povestile ”ingerului ei”, asa cum ii spunea bunicii, au facut-o sa viseze, sa-si doreasca mai mult decat orice altceva sa plece din tara.
La un moment dat, mama Irinei s-a gandit sa o duca pe sora ei la o scoala de modele, insa acolo, ochiul format al celor care faceau recrutarile au ales-o pe ea in detrimentul surorii ei.


 

Prietenii Irinei sustin ca nu o considerau o frumusete pe vremea aceea, dar era tot timpul cu zambetul pe buze si asta ii cucerea pe toti: Nu as zice ca era foarte frumoasa. Ba chiar avea pielea inchisa la culoare, pentru ca tatal ei era tatar, era foarte slaba, cu niste picioare ca doua bete. Dar tot timpul era zambitoare si prietenoasa”, a povestit o amica din copilarie pentru Daily Mail.


 

Toti cei care au interactionat cu ea de-a lungul timpului nu au avut decat cuvinte frumoase de spus despre ea. O amica a povestit ca deja model fiind, nu avea bani de o pereche de pantofi cu toc, ea a muncit o luna vopsind peretii intr-un spital.
intr-un final a ajuns la o agentie de modele din Moscova, care a fost rampa ei de lansare. A intampinat insa dificultati, pentru ca nu a obtinut din prima viza pentru SUA din cauza originii musulmane a tatalui ei.


Sursa foto: Google.com

One.ro