Recent, Elena a scris o postarea pe facebook, in care a comunicat despre o noua schimbare ce urma sa aiba loc in viata sa: "Marti: mi-a aparut o idee, am parul deja prea lung, trebuie sa-l tund, insa pot dona codita. Miercuri: ma trezesc cu gandul ca vreau sa donez codita. Scriu o postare, caut unde pot face o freza si dona pentru femeile cu cancer. Joi: ora 10:00 sunt gata de schimbare. Parca si angina trece mai repede."

 

Am fost curioase sa aflam mai multe detalii despre realizarea acestui gest frumos si iata ce ne-a povestit: 

 

 

Cat de des recurgi la asemenea schimbari de look?


Demult obisnuiesc sa colectez coditele, acasa am si eu, si mama. In ultimii 10 ani, cred ca este a 4-a oara cand mi-a tuns o codita de 25-35 de centimetri, si asta fac nu doar eu, dar si cu fetitele mele. 

 

 

 

Ce te-a motivat sa donezi parul? 


Acum vreo 12 ani, cand aveam parul tot foarte lung, m-am interesat sa-mi vand codita si am vazut ca nu va fi foarte apreciata, apoi am inteles ca este mult mai valoros sa o donez. 

 

 

 

Cat de greu ai decis sa faci acest pas si cat de dificil a fost sa te desparti de parul lung?


Daca imi vine o idee, eu trebuie sa o realizez instant. In 24 de ore am decis ca vreau sa ma tund. Pentru mine parul este doar o podoaba capilara, nu imi este greu sa ma tund fiindca eu inteleg ca el o sa creasca. Nu este o provocare atat de mare. Intr-un an de zile eu o sa am iarasi par lung.

 

 

 

Cati centimetri avea codita? Ce se va intampla cu ea mai apoi? 


Codita care am donat-o acum avea 25 de centimetri. Conditia mea a fost doar ca sa-mi ramana suficient par pentru ca sa-mi pot prinde doua cosite sus, deoarece jobul meu presupune des sa port asa coafura copilareasca. 

 

 

 

 

 

 

Codita va fi redirectionata catre Campania Run Pink Moldova. Pe langa faptul ca am donat codita unei femei bolnave de cancer, i-am scris si o scrisoare, in care i-am zis ca ea este cea mai puternica femeie, ca podoaba capilara nu reprezinta practic nimic si sper ca parul meu o va face sa fie mai increzuta in sine. I-am spus ca odata ce a primit codita mea, a primit si o parte din mine.

 

 

Cum iti pare schimbarea? Te-ai acomodat cu noul look? Este mai greu sa-ti aranjezi podoaba capilara acum sau atunci? 


Pot sa ma laud, eu am parul natural! La 30 de ani, nu am avut niciodata tentatia sa imi vopsesc parul, el este foarte sanatos. Am fire albe, insa asta arata experienta mea de viata. Am mai avut parul scurt, este ok, dureaza putin doar pana ma obisnuiesc. Parul meu de la natura este drept, deci nu necesita mare efort pentru aranjare. 

 

 

 

 

Elena a avut si un mesaj pentru toate femeile care doresc o schimbare de look, insa nu stiu ce sa faca cu podoaba capilara: "Exact asa cum noi spunem ca Ziua copiilor nu este doar 1 iunie, Ziua indragostitilor nu este doar 14 februarie, la fel ziua in care putem sa ajutam femeile diagnosticate cu cancer nu e intr-o anumita perioada. Noi putem oricand sa donam cosita noastra."

 

 

 

Perfecte