Spalatul hainelor este inevitabil, dar oameni precum presedintele companiei Levi`s spun ca nu ar trebui sa speli o pereche de blugi.

Desi acest lucru poate suna bizar, iar ideea de a umbla cu haine murdare poate provoca repulsie unora, Bergh a explicat ca el curata petele cu o periuta de dinti.

Vorbind pentru publicatia Fortune, intr-un video pe care l-a distribuit pe retelele de socializare, acesta a declarat: „Ceea ce am vrut sa spun este un mesaj pentru toti cumparatorii. De multe ori intram pe pilot automat dupa ce am purtat o haina si doar o aruncam fara sa ne gandim in cosul de rufe. O pereche buna de blugi nu trebuie neaparat sa fie spalata in masina de spalat, decat in cazuri rare”, a afirmat seful companiei Levi`s.

Argumentul acestuia este bazat in jurul faptului ca, spaland o pereche de blugi, poti deteriora materialul si faci si o risipa de apa.

Bergh nu este singurul expert in denim care da acest sfat. Si site-ul firmei Hiut Denim spune ca materialul nou ar trebui lasat sase luni inainte de a-l spala. „Cu cat il lasi mai mult, cu atat blugii vor arata mai bine”, spune site-ul.

„Culoarea isi va pierde din intensitate in locurile unde se formeaza cutele, doar stand jos sau tinand mainile in buzunare. Cand vine ziua de spalare, acest lucru le va da blugilor un aspect interesant, de blugi purtati, si ii va face sa arate grozav. Daca ii speli prea devreme, culoarea se va diminua uniform, iar acest lucru inseamna ca tot aspectul deosebit se va pierde”, precizeaza expertii in denim.

Si compania Nudie Jeans spune ca „mirosul unei perechi purtate de blugi este complet diferit fata de cel al unei perechi noi” si ca acesta este „parfumul unui invingator”.

 

Cei mai importanti producatori de blugi sfatuiesc ca in loc sa speli blugii sa ii lasi peste noapte in congelator, pentru a scapa de bacterii. De asemenea, mai poti sa lasi blugii sa se aeriseasca afara sau sa ii dai cu un spray de neutralizare a mirosurilor neplacute.

http://teotrandafir.com/