Regula de aur a primelor ore ale diminetii este sa ne trezim calm, fara a stresa organismul, astfel, vom incepe ziua cu dreptul, ne indeamna Dan Ionita. Omul de afaceri a povestit intr-un interviu ce inseamna pentru el alimentatia corecta si echilibrata, totodata, a venit si cu cateva recomandari pentru cei care isi doresc sa inceapa ziua frumos si cu mult entuziasm.

 

 

Perfecte.md: Cum incepe dimineata ta?

 

Dan Ionita: Dimineata mea incepe cu un pahar de apa calda cu lamaie, acest ritual are o sumedenie de beneficii, este stiut ca apa purifica sangele si asta se observa si la nivelul pielei, tenul devine tanar, mai luminos. 

 

 

Alimentatia corecta se vede pe fata ta. Ai vreun anumit ritual?

 

Alimentatia corecta este o prioritate pentru mine, din acest motiv eu ofer o atentie deosebita la ceea ce mananc si asta tot incepe direct de la supermarket, cand aleg de pe rafturi produsele pe care urmeaza sa le pun in cosul meu.

 

 

Cum a aratat micul tau dejun astazi? De ce ai optat pentru aceste alimente?

 

Eu am cateva tipuri de mic dejun, pe care le pregatesc de ani de zile: terci de ovaz cu lapte de soia, la care adaug si bucati de ciocolata neagra, banana, mix de nuci si miere de albine. Un alt mic dejun este smoothie, pe care il prepar din lapte de cocos, iaurt, o banana si iarasi mix de nuci. Al treilea mic dejun este branza degresata, la care adaug miere de albine si fructe. Pentru mine cea mai importanta masa este micul dejun, urmatoarele mese sunt in scadere, vorbim aici de cantitate, ultima masa, cea de seara, poate fi doar o salata.

 

 

Ce recomandari ai pentru cititorii site-ului?

 

Eu recomand sa nu neglijati micul dejun, ganditi-va ca este cea mai importanta masa din zi si depinde de ea cum o sa fie succesul vostru. Pentru cei care consuma la micul dejun crenvursti prajiti cu ceai, recomand sa ii schimbe pe terciuri si nuci, iar pentru cei care au kilograme in plus, le sugerez sa manance nu de 2-3 ori pe zi, dar minim de cinci ori. Alimentatia corecta te face un om fericit.

 

 

Sursa foto: Arhiva personala

Perfecte