Pentru a elimina mirosul neplacut al prosoapelor nu este necesar sa cumperi produse parfumate, cum ar fi balsamurile de rufe.

 

Uneori, acestea pot inrautati mirosul si, din cauza continutului lorde compusi chimici agresivi, ele sunt daunatoare pentru mediu si pot duce la aparitia alergiilor respiratorii. Cea mai la indemana si sigura solutie sunt produsele naturale de curatare. Iata cateva dintre acestea:

 

 Otet alb si bicarbonat de sodiu

 


Solutia de curatare facuta cu otet alb si bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai bune alternative pentru a elimina mirosul neplacut al prosoapelor. Acest amestec patrunde usor In tesaturi si ajuta la eliminarea murdariei blocate. In plus, proprietatile sale antifungice si antifungice elimina bacteriile, mucegaiul si microorganismele care pot provoca infectii si mirosuri puternice. De asemenea, acesta are un efect care Inlocuieste dedurizatorii conventionali pentru tesaturi.

 


Ingrediente: 


Apa calda 
1 ceasca de otet alb (250 ml)     
½ ceasca de bicarbonat de sodiu (100 g)Punei prosoapele In masina de spalat si acopera-le cu cantitatea de apa calda necesara. Apoi, adauga ceasca de otet alb si Incepe ciclul de spalare.Lasa prosoapele In interiorul masinii si umple-le din nou cu apa fierbinte. In cele din urma, adauga bicarbonatul de sodiu si da-le din nou la spalat.

 

 Suc de lamaie

 


Datorita concentrattiei sale de acid citric, sucul de lamaie este o optiune excelenta pentru albirea si dezinfectarea tuturor tipurilor de articole de Imbracaminte. In acelasi mod, aceste proprietati si aroma lor acida ajuta la eliminarea mirosului neplacut al prosoapelor.Ingrediente    
½ ceasca de suc de lamaie (125 ml)     
4 cesti de apa fierbinte (1 litru)


Toarna sucul de lamaie intr-un lighean si inmoaie-le cu apa fierbinte si solutie. Lasa-le sa se Inmoaie timp de 40 de minute.Dupa acest timp, punei-le In masina de spalat si spalai-le cu detergent obisnuit.

 

 

Sursa foto: google.com


ele.ro