Cred ca fiecare dintre noi s-a gandit macar o data, ce fel de animal de companie i se potriveste. Cand ajungem sa cautam unul – deseori primul lucru care ne intereseaza este aspectul fizic al animalului. Insa pe cat de important este exteriorul, tot atat de mult contează confortul si bunastarea animalului pe care ni-l dorim. Sunt cateva reguli simple, dar fundamentale de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un nou membru patruped al familiei.

 

 

In primul rand, nu ar trebui sa fie o decizie spontana. Trebuie sa ne gandim foarte bine, daca ritmul nostru de viata va permite unui animal ales sa traiasca confortabil. Spre exemplu, daca petrecem toata ziua la lucru si nu avem timp sa ne plimbam cainele de cel putin 3 ori pe zi, s-ar putea, ca acest tip de animalut sa nu ni se prea potriveasca.

 

 

Conditiile, in care va trai patrupedul ales ar trebui sa corespunda cerintelor fiziologice. Adica, daca traim intr-un apartament mic, un caine de rasa Dog German sau de orice alta rasa giganta, cu siguranta, va suferi de lipsa de spatiu vital.

 

 

In cazul in care alegem un animal de rasa, locul ideal pentru procurarea lui ar fi crescatoria, unde i-am putea vedea si pe parintii lui, dar si conditiile in care a crescut micutul. Nu e bine sa cumparam animalele de rasa din piata, fara documentele de provinienta si actele de la medicul veterinar, care confirma ca acesta este vaccinat la timp si este clinic sanatos.

 

 

Trebuie sa fim pregatiti financiar. E obligatoriu sa stim ca pretul cu care il procuram pe animal, cat de mare ar fi, nu se va compara cu cheltuielile, pe care le vom face pe parcursul vietii lui. Animalul nu este un obiect de arta sau mobila, va cere mancare, atentie si ingrijiri medicale periodice, obligatorii.

 

 

Inainte sa aducem un nou membru in casa – ar fi bine sa stim, ca nu suntem alergici la acest tip de animal. In acest moment sunt foarte multe laboratoare private, unde putem afla, daca suferim de anumite reactii alergice la par de pisica, spre exemplu. Aceste analize nu sunt scumpe si vor fi foarte utile in luarea deciziei pentru alegera noului prieten patruped. Sunt multe cazuri tragice, cand oamenii sunt nevoiti sa dea un animalut la alta familie sau la un adapost, din simpla cauza ca au alergii.

 

 

In orice caz, e foarte bine sa va sfatuiti cu un veterinar de incredere, care va va putea da mai multe detalii in privinta tipului sau rasei unui animal ales.

 

 

Sursa foto: Facebook.com 

Perfecte