Catalina Micu s-a gandit sa creeze ceva inedit si i-a reusit. Buchetele de flori din hartie vor deveni cu siguranta o amintire pentru o viata. Tanara mesterita a povestit pentru perfecte.md despre cum s-a nascut pasiunea pentru acest gen de buchete.


 

Perfecte.md: Povesteste-ne despre tine.


Catalina Micu: Ma numesc Micu Catalina, am 22 de ani. Am absolvit Colegiul de Comert al ASEM, specialitatea Turism si in prezent continui studiile la Universitatea de Stat, specialitatea Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, frecventa redusa, anul III. Curand voi primi si diploma de coregraf din cadrul Facultatii de Arte Frumoase, USM. Totodata, am absolvit si un curs intensiv de Floristica si Decor in Marea Britanie si de curand am participat la un Masterclass, la fel de intensiv, cu tematica: Floristica in cadrul nuntilor. Pe langa faptul ca execut buchete si compozitii din flori la comanda, mai si lucrez in calitate de coregraf. Ofer cursuri de dans si anume primul dans al mirilor.

 

 

Cand s-a nascut aceasta idee si de la ce ai pornit?


Aceasta idee a aparut in luna februarie a anului trecut, am decis sa fac flori mici, asemanatoare celor naturale, in special pentru cei care iubesc sa daruiasca ceva deosebit sau iubitoarelor de flori care se intristeaza de fiecare data cand trebuie sa le arunce pentru ca se ofilesc rapid.


 

Cum ai descrie “lumea handmade” in Republica Moldova?

 

Lumea handmade in Moldova este foarte dezvoltata. Am observat ca multe doamne, domnisoare sunt pasionate sa creeze ceva frumos. Mai ales ce tine de domeniul decorului pentru evenimente.


 

Ce fel de materiale folosesti: reciclate sau naturale? Sunt procurate din magazinele de specialitate de la noi? Cum reusesti sa conferi florilor tale o naturalete delicata?

 

Folosesc hartie obisnuita sau creponata, pe care o putem gasi in orice magazin de birotica si mai multe elemente destinate floristicii (sarma, banda floristica, lipici etc). Ma stradui sa le fac mult mai naturale si lucrez mult la acest capitol.

 

 

Ai vreun secret cand este vorba de ingrijirea acestor buchete?

 

Aceste flori nu necesita o ingrijire speciala, doar trebuie sa evitam spatiile cu umeditatea ridicata, contactul direct cu razele solare. Praful poate fi uşor de inlaturat cu un uscator de par.Care sunt cele mai solicitate flori la noi in tara? Ce concluzie ti-ai facut?

 

Este solicitat ce este frumos, asa ca nu-mi este frica sa experimentez, dar cele mai universale flori raman totusi trandafirii.


 

Buchetele de flori din hartie sunt originale si utile. Cine apeleaza cel mai des la serviciile tale: femeile sau barbatii?

 

Florile sunt comandate de 60% femei si de 40% barbati.


 

Ce eveniment legat de aceasta pasiune ti s-a intiparit in memorie?

 

Nu am avut un eveniment anume care sa se asocieze cu pasiunea mea, dar raman multumita si ma motiveaza extrem de mult impactul pozitiv din partea clientilor.


 

Un sfat pentru cititoarele perfecte.md?

 

Tuturor cititoarelor le doresc multa inspiratie, sa fie pozitive si sa profitate de orice sansa de a se dezvolta pe plan profesional. Cititi, invataiti, mergeti inainte, indiferent de situatie si traiti viata din plin!


 

 

Sursa foto: Facebook.com / Catalina Micu

Perfecte