Are 28 de ani si si-a facut studiile la Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice din Chisinau. Nu s-a oprit aici si a plecat la Moscova, unde timp de doi ani si-a continuat studiile in acest domeniu. Totusi, asa se face ca, in Franta a ajuns dintr-o ambitie.

 

 

 

 

“Am studiat timp de doi ani actorie la Institutul Teatral Boris Sciukin. In Franta am ajuns acum 2 ani, deoarece aveam dorinta de a trece castingul pentru filmul Dalida. Din pacate, am ajuns prea tarziu, actrita principala era deja aleasa. In schimb, am facut un scurt metraj unde am jucat acest rol, rolul lui Dalida. ..si de aici s-a pornit toata aventura mea la Paris.", povesteste Ana Daud.

 


Acel casting i-a purtat noroc, iar ceva mai tarziu a fost invitata la altele, unde au urmat discutii cu diferiti oameni de arta cinematografica si de televiziune din Franta. Astfel i-a suras norocul, iar moldoveanca noastra s-a ales cu primul sau rol in unul dintre cele mai cotate seriale franceze.

 

 

“Primul meu rol l-am obtinut acum un an, in unul din cele mai cotate seriale franceze, care se numeste "Engrenage", este difuzat in peste 70 de tari. Dupa care, am obtinut un alt rol, intr-un serial care se numeste "Quadras", este vorba despre viata de cuplu, si personajul meu face parte din cuplurile principale ale seriei. Al treilea rol este un serial istoric, joc mana dreapta a lui Trotzki.”, a mai povestit Ana Daud.

 

 

 

Zilele trecute, filmele Engrenage si Quadras au fost difuzate in premiera pe cele mai importante canale franceze. Mai mult decat atat, acestea au fost prezentate la Festivalul de la Rochelle, unde a fost invitata sa participe si Ana Daud.

 

 

 

 

“Cele mai dificile momente din punct de vedere moral sunt atunci cand un film se termina. Fiindca nu stii cand va fi data viitoare cand vei mai avea un rol. Eu incerc sa lucrez asupra mea in aceste momente, sa citesc carti din diverse domenii, merg la cursuri de actorie pentru a ma mentine in forma, perfectionez limbile straine, practic sporturi diverse, merg la teatru, cinema pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in meseria pe care am ales-o.”, a marturisit Ana Daud

 

 

 

 

 

 

 Sursa foto: Arhiva personala

 

Ana a marturisit ca are un iubit, iar timpul sau liber este unul foarte pretios, iata de ce, actrita profita din plin de el. "Incerc mereu sa-l ocup cu lectura, sa privesc filme, sa cunosc oameni noi din profesie si nu numai, sa dezvolt noi calitati fiindca intr-o zi o sa-mi fie de folos in meserie. Unicele momente cand imi permit sa ma alint, sunt atunci cand petrec timpul cu nepotica mea de 5 ani si cu familia mea. Pentru ca sunt stabiliti cu traiul in Spania, nu am ocazia sa-i vad foarte des, dar familia imi da curaj sa imi ating scopurile, este coloana mea vertebrala, sursa mea de energie. "

 

 

Ana nu se opreste aici, moldoveanca a mai mentionat, ca acum colaboreaza cu un scenarist si regizor francez pentru un proiect cinematografic despre tara noastra. "In acest moment sunt in colaborare cu un scenarist si regizor din Franta pentru a creea un proiect cinematografic ce tine de Republica Moldova. Este prea devreme ca sa dau multe detalii, dar sper din suflet sa se realizeze. Pe de alta parte, televiziunea franceza (TF1) va difuza in curand o emisiune "Grand Reportage" la care am partipat, vorbind si despre radacinile mele, despre Republica Moldova si obiceiurile noastre. Pot sa va spun ca au fost placut suprinsi si incantati sa descopere o particica din sufletul Moldovei.", a spus Ana Daud.

 

 

 

 

Cat despre cinematografia din Moldova, Ana Daud s-a declarat mandra de talentele pe care le avem in Moldova: "Din pacate nu cunosc prea bine situatia cinematografica din Moldova. Stiu ca avem tineri foarte pasionati de acest domeniu care incearca sa creeze proiecte, si sa dezvolte aceasta ramura. Avem multi oameni talentati, dar putine posibilitati. "

 


Totusi Ana Daud spune ca ii este dor de casa si si-ar dori sa participe intr-un proiect cinematografic autohton, in cazul in care s-ar ivi aceasta ocazie. “In Chisinau o sa ma intorc mereu cu mare drag pentru a-mi vizita buneii si prietenii. Sau in cazul in care ar aparea o propunere interesanta de proiect cinematografic. Dar nu as putea sa revin cu traiul in Republica Moldova. Intentionez sa evoluez in Franta, si nu numai... Imi place enorm sa calatoresc si sa-mi depasesc propriile limite dar mereu amintindu-mi de radacinile mele si de unde am pornit.”, a spus Ana Daud pentru perfecte.md

Perfecte