Vacanta mare isi intra pe deplin in drepturi, iar cei mici sunt cei mai fericiti. Asa isi amintea si Denis Roabes de la The Motans perioada copilariei, mai ales ca aceste luni din an inseamnau mai multa joaca si timp petrecut in natura, dar si intalnirea cu verisorii sai, la bunicii din sudul Republicii Moldova si la cei din nord, locuri din care are si acum cele mai frumoase amintiri. 
    
           
 
                         
                         
„Ne jucam foarte mult de-a v-ati ascunselea sau cu ajutorul unor lemne improvizate ne jucam de-a razboiul, ne impuscam unul pe altul si tin minte ca era cate cineva care nu voia «sa moara». El considera ca nu l-ai nimerit si ne certam mult pe tema asta“, se amuza Denis.
Despre el, isi aminteste ca era genul de copil care se intoarcea acasa dupa o zi de joaca numai cu lovituri, fara exceptie, pentru ca ii placea foarte mult sa se catare in copaci: „In zona unde am locuit eu erau foarte multi pomi fructiferi. Se termina sezonul de cirese, aparea cel de visine, apoi piersici si asa mai departe. Asa ca noi stateam numai prin copaci“. 


 

Insa, o vacanta cu totul speciala pentru el a fost cea de la varsta de 7 ani, care a avut un impact deosebit: prima sa intalnire cu marea. „La acea vreme nu pleca toata lumea la mare, nu aveai posibilitatea atunci. Lumea o ducea un pic mai greu, nu isi permitea anumite lucruri in perioada post-sovietica. Si eu, cum provin dintr-o familie simpla, am ajuns la mare abia in clasa I. Atunci ne-am permis“, a spus Denis de la The Motans.
                                                                     

 

 

A ramas foarte impresionat din primul moment de mare, care i s-a parut si atunci, cum i se pare si acum, „un univers aparte, plin de forta“: „Dar cel mai impresionant a fost cand am vazut noaptea, plimbandu-ne pe plaja, ca in apa erau ca niste creaturi mici, noi le spuneam licurici, care luminau. Cand valurile ajungeau la mal, tot nisipul devenea la fel. Si daca il atingeai, daca trasai o linie, erau foarte multi, ieseau la suprafata si luminau. Puteai sa desenezi cu lumina pe nisip“

 

 

 

Vacantele de vara au fost pline de activitati si mai tarziu, in perioada adolescentei, datorita taberelor. „Plecam cel putin o data pe vara in tabere. Imi placea foarte mult, simteam asa o libertate aparte, mai ales ca stateam intre 7 si 14 zile. De obicei se faceau in tara, dar o data am fost si in Ucraina, vreo trei saptamani, langa mare. Asta a fost si cea mai frumoasa vacanta pe care am petrecut-o pana atunci. Si au fost si niste experiente de neuitat, niste amintiri speciale din acea perioada. Cand esti adolescent, prima pasiune, primul sarut. Cum asteptam cu totii sa vina seara, sa mergem la asa zisa discoteca la care puteai sa inviti la dans fata care iti placea“, a incheiat Denis Roabes.
 
                         

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com

okmagazine.ro