1.  Usturoi si scortisoara

 

Daca vezi cateva furnici intr-un loc al casei, urmareste-le pentru a-ti da seama de unde vin si unde obisnuiesc sa se adune. De exemplu, daca le gasesti mereu in dulapul din bucatarie, plaseaza cateva bucatele de scortisoara sau de usturoi. Poti pune aceste condimente pe langa ferestre si usi, precum si in colturile incaperilor. O data la doua zile, inlocuieste-le cu alte bucati proaspete. Pe langa scortisoara proaspata, se poate folosi si ulei de scortisoara. Furnicile nu agreaza aroma acestor alimente si vor inceta sa frecventeze acel loc.

 

 


2. Suc de lamaie

 

Acidul din sucul de lamaie constituie o arma eficienta impotriva furnicilor. Pune niste zeama de lamaie intr-o sticla cu spray si imprastie lichidul in zonele in care vezi furnici.

 

 


3. Piper

 

Foloseste boabe de piper sau ulei esential de piper in jurul ferestrelor si usilor. Aroma puternica a acestuia nu este agreata de catre furnici.

 

 

4. Otet

 

Pune niste otet alb sau otet din cidru de mere intr-o sticla cu spray. Foloseste apoi continutul in zonele invadate de furnici. Otetul este un insecticid eficient si ieftin, pe care il ai mereu la indemana. Poti face si un amestec de piper si ulei de menta.

 

 


5. Menta

 

Menta distruge mirosul furnicilor si le impiedica sa patrunda in locuinta. Pune cateva frunze de menta proaspata in jurul usilor si zonelor de deschidere spre exterior.

 

 


6. Apa fiarta cu sapun

 

Apa fiarta cu sapun este o metoda simpla de a elimina o colonie de furnici atunci cand aceasta invadeaza teritoriul personal. Poti atrage furnicile cu o capcana naturala, cum este mierea, dupa care sa le elimini.
 

 

 

7. Zahar pudra cu bicarbonat

 

Un alt produs ecologic este praful facut dintr-un amestec de zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Acest praf ataca organismul furnicilor, eliminandu-le.

 

 


8. Malai, o hrana ucigatoare

 

Malaiul este unul dintre alimentele preferate de furnici. Il poti pune in locurile in care se aduna furnicile pentru ca acestea sa se hraneasca cu el. Dupa ce consuma apa, malaiul se umfla si ucide insectele.

 

 


9. Cafea macinata

 

Cafeaua macinata nu ucide furnicile, insa le descurajeaza sa mai frecventeze acel loc. Poti pune putina cafea in locurile in care umbla furnicile prin casa, in mod constant, pana cand acestea inceteaza sa mai apara.

 

 


10. Creta

 

Praful de creta nu este agreat de catre furnici. In general, acesta se pune la ferestre si usi, in calea furnicilor, pentru a le descuraja sa intre.

 

 


11. Solutii combinate

 

Pentru a elimina furnicile se poate face o solutie dintr-un amestec de borax, zahar, apa si putin unt de arahide. Solutia trebuie pusa undeva unde copiii si animalele de casa nu au acces. Aceasta va fi consumata de furnici si transportata in colonie.
 

 

acasa.ro