1. Semnalizati respectiv vehiculul stationat ca urmare a accidentului.

2. Efectuati poze ale vehiculelor in modul in care stationeaza pentru a le prezenta ulterior colaboratorilor de politie. 

 


3. Indiferent de faptul daca este vinovata sau nu, persoana urmeaza sa anunte politia. Conducatorii de vehicule implicate intr-un accident in traficul rutier soldat numai cu pagube materiale , in cazul in care au ajuns la o intelegere reciproca in aprecierea circumstantelor acestui accident si daca starea tehnica a vehiculelor permite garantarea securitatii traficului , sunt obligati , dupa efectuarea testului narcologic ( str.Petru Rares 32 , mun.Chisinau ) sa se deplaseze la Directia documentare accidente rutiere (str.Aleea Garii 38 ,mun.Chisinau ) in timp de cel mult 2 ore , pentru intocmirea actelor necesare.
4. Intocmiti formularul de constatare al Directiei documentare accidente rutiere. 


 

5. Nu acceptati propunerea celuilalt conducator de a nu merge la politie sau a  nu chema politia daca va este promisa repararea daunei, mai ales in cazul in care persoana este gata sa-si lasa drept gaj actele. Astfel restabilirea actelor este mai putin costisitoare decat repararea consecintelor accidentului. 
6. In cazul in care urmare a accidentului s-au depistat traume sau leziuni ale participantilor , acordati asistenta medicala urgent sau dupa caz chemati ambulanta. 
7. Pastrati-va calmul, nu reactionati cu emotii negative care ar putea provoca agresivitate din partea altor persoane implicate. 

 

8. Pastrati urmele si probele care ar putea demonstra vinovatia participantului la accidentul rutier. 
9. Verificati corectitudinea intocmirii schemei de catre agentul de patrulare, nu semnati schema in cazul in care nu sunteti de acord cu aceasta, or, daca aveti obiectii fixati-le in schema. Este recomandabil sa verificati in schema distantele carosabilului, marcajului rutier , prezenta semafoarelor , urmelor de franare, locurile de aflare a urmelor accidentului, semnele rutiere din imprejurime, conditiile meteo, etc.

 

 

 

 

 

 

10. Indiferent de prezenta unor traume vizibile, adresati-va la medicul de specialitate psiholog, traumatolog, pentru a va asigura ca starea sanatatii dvstra nu este lezata. Nu refuzati spitalizarea sau tratamentul oferit, nefiind exclusa posibilitatea unor trauma interne sau a unei comotii cerebrale.
11. Anuntati compania de asigurari despre producerea accidentului.

Perfecte