Este foarte important ca odrasla ta sa aiba un spatiu special amenajat pentru activitati distractive in locuinta si cu atat mai mult sa se simta liber in propriul lui spatiu intim. Motiv pentru care merita o atentie speciala. Designerul de interior – Adelina Iucal, te ajuta sa ajungi la rezultatul dorit.

 

 

Pentru a amenaja o camera pentru copii, mai intai de toate trebuie sa stabilesti bugetul de care dispui. Si siguranta copilului este pe primul loc, deci stabileste locul camerei. Spatiul trebuie sa fie cat mai luminos, cand cei mici se joaca nu sunt prea atenti, se imping, se rostogolesc si riscul de lovituri este foarte mare. 


 

Tendinte in decorarea dormitorului pentru copii1. Prin urmare, primul pas este montarea pardoselelor care ar scadea din riscul loviturilor. Pe piata noastra se gasesc foarte usor pardoseli din vinil care atenueaza foarte mult din socul cazaturilor sau mocheta care se gaseste intr-o varietate foarte mare de culori atractive pentru copii, moi si flexibile. 

 

 


2. Cand e vorba de peretii din camera copiilor, nu e neaparat ca acestia sa fie colorati. Pastrati peretii in culoarea alba sau gri. Iar culoarea sa vina din elementele de decor si mobilier.

 

 

3. Textile de culoare, ghirlande cu luminite, stegulete sau fotografii sunt tot ce trebuie unei camere gri pentru a prinde viata.

 

Alegerea pieselor de mobilier.


5. Daca mizati si pe un mobilier de culoare deschisa, atunci formele lor pot fi in diferite triunghiuri, hexagoane, acestea vor adauga camerei interes si un caracter jucaus.

 

 

6. Baldahinele, colectia de pernute dulci si jucariile moi vor crea o atmosfera pe care toti copiii o vor indragi pentru somn.

 


Amenajari mixte pentru baieti si fete 


1. E bine sa delimitam spaţiul baietilor de cel al fetelor, fie ca este vorba de un paravan, o perdea, o etajera sau niste usi glisante care impart camera in asa fel, incat ambii copii sa aiba propriul sau loc, un pat aparte, o zona de studiu aparte si chiar jocurile sale preferate.

 

 

2. Paturile supraetajate, scaunele de diferite culori, asternuturile diferite si chiar nuanta peretilor pentru zona fiecaruia sa fie in functie de varsta, gen si preferinte. Mai mult ca atat, nici televizon in camera copiilor nu se recomanda, pentru a evita o eventuala cearta dintre ei pe programele TV.

 

 

Sursa foto: Facebook.com / Adelina Iucal; Google.com

Perfecte