Exista cateva lucruri semnificative pe care le puteti cunoaste despre ascendent si modul in care el va descrie. Din punct de vedere astronomic, ascendentul, indica punctul de pe ecliptica care rasare in acest moment pe orizontul estic. Mai numit si punctul estic al horoscopului, ascendentul, in majoritatea sistemelor de case, este inceputul sau cuspida casei intai si, in acelasi timp, inceputul intregului horoscop. 

 

 

Ascendentul il putem asocia cu „un cantaret pe scena, orbit de lumina reflectoarelor, care nu vede sau nu aude nimic in jurul lui si este absorbit numai de acea parte a lui pe care o reprezinta in prezent”. Ascendentul este responsabil de aspectul nostru fizic, de prima noastra reactie, prima impresie (masca), precum si de chip, gesturi, modul de imbracaminte, imagine, tinuta, abilitati motorii (modul de comunicare, mersul). Semnul zodiacal in care se afla pozitionat ascendentului, ne dezvaluie cum suntem perceputi de alte persoane, cum ne ajustam si cum actionam in aceasta lume.

 

 

De asemenea, ofera si un stil de perceptie care este cel mai confortabil pentru o persoana, de exemplu, Gemenii  ofera o perceptie rapida si mentala, in timp ce Capricornul este serios si practic. Ascendentul este si un indicator al starii de sanatate generale. Semnul Ascendentului indica organele sau zonele sensibile ale organismului nostru. De exemplu, pentru Berbec sensibil este capul,muschii capului si fetei, iar pentru Leu – inima, coloana vertebrala si spatele. Ascendentul determina modul cum transmitem prin noi fluxul de informatii si energie, cat de curat si spontan fuzionam cu viata, iar ceea ce transmitem prin noi este determinat de alte programe mai profunde ale subconstientului si circumstantelor exterioare, despre care ne indica restul caselor horoscopului. 

 

 

Cat priveste metoda de calcul a Ascendentului, acesta se calculeaza rapid cu ajutorul soft-urilor astrologice, pe larg utilizate astazi, dar se poate calcula si de mana, folosind formule matematice specifice. Pentru calculul Ascendentului sunt necesare anul, luna, ziua, ora si localitatea nasterii. Este foarte important sa cunoastem cat mai exact ora de nastere si coordonatele geografice, pentru ca o variatie de 4 minute, precum si o pozitie geografica in raza de 40 km a latitudinii noastre va schimba gradul ascendentului, dar poate schimba chiar si semnul zodiacal in care se afla ascendentul.

 

 

Fiind nascuti intr-o anumita zodie, puteti avea Ascendentul in oricare din cele 12 zodii. In cazul in care sunteti nascut in zori, cand soarele apare doar deasupra orizontului estic, semnul Ascendentului coincide cu semnul solar sau asa zisa zodie natala si in acest caz este o corespondenta completa a aspectului si a esentei interioare. Daca sunteti nascut la un alt moment al zilei, semnul ascendentului si zodia natala vor fi diferite si astfel, imaginea individualitatii dvs. nu va reprezenta ceea ce vedem in ea. Uneori zodiile natale si ascendentele se pot contrazice reciproc, alteori, servesc drept suport.  

Perfecte