O glanda tiroida lenesa s-ar putea sa iti prelungeasca viata, potrivit unui studiu al cercetatorilor din Danemarca, citati de reuters.com. Totusi, asta nu inseamna ca hipotiroidismul este secretul pentru tinerete fara batranete.  Specialistii au evaluat starea de sanatate a 849 de frati din 421 de familii cu o speranta lunga de viata.

 

Potrivit Jurnalului de Endocrinologie si Metabolism, media lor de varsta a fost de 93 de ani, cu mult peste speranta de viata de 78 de ani din SUA. Dupa ce au evaluat longevitatea acestor persoane, echipa de cercetatori a analizat hormonii tiroidieni din sangele participantilor la studiu. Valorile au aratat o legatura intre hipotiroidism si o viata mai lunga. 

 

Cum iti prelungeste viata o tiroida lenesa

Glanda tiroida are forma de fluture si este localizata in regiunea anterioara a gatului, inaintea laringelui. Rolul ei este de a secreta hormoni care afecteaza metabolismul. Cercetatorii sustin ca o activitate redusa a hormonilor tiroidieni poate schimba consumul de energie al corpului si actioneaza pentru protejarea organismului, mentinandu-l sanatos mai mult timp.

 

„Aceste concluzii pot fi surprinzatoare, din moment ce o tiroida lenesa este considerata un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Din acest motiv, este recomandat sa tratam persoanele in varsta, care sufera de hipotiroidism, cu suplimente cu hormoni”, sustine dr. Diana van Heemst, cea care a condus cercetarile.

 

Cum iti dai seama ca suferi de hipotiroidism

Semnele hipotiroidismului variaza, in functie de cat de mare este lipsa de hormoni, in general, se manifesta prin oboseala, sensibilitate crescuta la frig, constipatie, ingrasare, raguseala, slabiciune a muschilor, nivel ridicat al colesterolului, un ritm scazut al batailor inimii si probleme de memorie.

 

Netratata, boala poate deveni severa si chiar poare pune in pericol viata. Este indicat sa mergi la medic daca te simti obosita fara motiv si sa iti faci un examen al tiroidei. 

 

Sursa foto: Google.com

Unica.ro