Bolile de inima

 

Reprezinta principala cauza de deces la barbatii trecuti de 50 de ani, Bolile de inima au la baza fumatul, obezitatea, hipertensiune arteriala si cresterea colesterolului. semnele de avertizare includ disconfort sau greutate in piept, palpitatii, care, daca sunt lasate netratate, pot duce la accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic. De aceea, e esential sa ajungeti la medic la primul semn al unei probleme cardiace, iar asta pentru ca exista o serie de interventii medicale care pot preveni un eveniment cardiac ce va poate pune viata in pericol.
 

 

 

Cancerul testicular

 

Cancerul testicular este cel mai frecvent tip de cancer la barbatii cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani. anual, in Marea Britanie, sunt diagnosticate aproximativ 2.000 de cazuri noi. in general, barbatii trebuie sa fie atenti daca observa pe testicul o forma nedureroasa.
 

 

 

Depresia


 In mod socant, sinuciderea este principala cauza de deces la barbatii cu varsta cuprinsa intre 20 si 34 de ani. in lume sunt de patru ori mai multe decese suicidare la barbati decat la femei. Din pacate, barbatii sunt reticienti in a discuta despre sanatatea lor mintala, iar asta ii impiedica sa ceara ajutor.

Peste 70% dintre persoanele care s-au sinucis in perioada 2002-2012 nu au solicitat niciun ajutor medical in anul care le-a precedat moartea.

 

 

Cancerul de colon

 

Cancerul de colon sau rect afecteaza in special barbatii de 60 de ani. La nivel mondial se inregistreaza de patru ori mai multe decese in randul barbatilor decat al femeilor.

Simptomele care ii pot anunta prezenta: sangele in scaun, durerea abdominala sau disconfortul scazut. Factorii de risc sunt legati in principal de stilul de viata: obezitatea, alcoolul, fumatul, dietele bogate in rosii sau carnea prelucrata.
 

 

 

Diabetul zaharat

 

Diabetul imbolnaveste tot mai multi oameni. Afectiunea apare la barbati, femei si chiar copii. Fiecare om care prezinta oricare dintre aceste simptome: sete, urinare frecventa, oboseala,  ar trebui sa isi testeze nivelul de glucoza din sange.
 

 

 

Bolile provocate de alcool

 

Excesul de alcool poate dauna organismului intr-o multitudine de moduri, de la aparitia leziunilor hepatice, pana la conducerea in stare de ebrietate. Chiar si moderat, consumul de alcool poate creste riscul de obezitate, diabet si boli cardiovasculare. Incercati sa evaluati consumul de alcool prin numararea unitatilor.
 

 

 

Cancerul de prostata


 1 din 7 barbati sufera de cancer de prostata. simptomele specifice: dificultatea de a urina sau urinarea frecventa. Glanda prostata se extinde in mod natural odata cu inaintarea in varsta si este cunoscuta sub numele de marirea prostatei benigne. De obicei, barbatii trebuie sa ajunga la un consult de specialitate.

 

 

Impotenta

 

Aproximativ 50% dintre barbatii cu varsta de peste 40 de ani au probleme cu impotenta, intr-un anumit grad. insa incapacitatea de a produce sau mentine o erectie poate fi un semn mai grav, cum ar fi o boala cardiaca sau diabetul. Cu toate acestea, in cazul in care nu a fost descoperita nicio cauza medicala evidenta, solutia poate fi si o pastila de Viagra.

 

 

Cancerul de piele

 

Desi barbatii se concentreaza mai putin de sanatate, ar trebui sa verifice frecvent forma si culoarea alunitelor, asta daca nu vor sa dobandeasca un cancer de piele. Daca nu reusiti, e indicat sa cereti ajutorul partenerului.  Acesta fiind si unul dintre motivele pentru care barbatii casatoriti traiesc mai mult decat cei singuri.

 

 

Afectiunile aparute pe fondul consumului de tutun

 

Fumatul afecteaza atat sanatatea barbatilor, cat si a femeilor. Cancerul pulmonar si cancerul de gat sunt doar cateva dintre afectiunile provocate de fumat. Simptomele includ si tusea prelungita, in general pentru mai mult de trei saptamani.

 

Sursa foto: Google.com

Csdi.ro