Guvernul francez a incercat sa-i linisteasca  pe parintii care au descoperit cu groaza rezultatele unei analize a Agentiei de Securitate Nationala de Sanatate (ANSES).

 

 

Ancheta sanitara a vizat 23 de modele de scutece de unica folosinta, cele mai vandute pe piata franceza si toate au picat testul toxicitatii.

 

"Zi si noapte, copiii sunt expusi la agenti cancerigeni sau saizeci de perturbatori endocrini, inclusiv pesticidele interzise in multe tari (lindan, quintozen), glifosat, erbicide sau dioxine. Acestea pot migra in urina si intra in contact prelungit cu pielea bebelusului."


Potrivit cifrelor oficiale, un copil foloseste in medie, in primii ani de viata, aproximativ 5.000 de scutece de unica folosinta. Raportul spune ca multe marci de scutece sunt periculoase pentru sanatatea copiilor, insa nu sa si numele acestor marci! Producatorii si distribuitorii au fost rugati sa ia masuri in cincisprezece zile  pentru eliminarea acestor substante din scutecele pentru copii.

 

Parintii sunt ingrijorati, ar dori sa stie care sunt marcile.  Informarea consumatorilor este obligatorie, in special in cazul unui produs periculos pentru sanatate. ANSES afirma in mod clar ca unele dintre substantele in cauza sunt considerate a fi cancerigene sau cu efecte endocrine.

 

 

"Vorbim despre bebelusi. Este cunoscut faptul ca sugarii sunt hipersensibili la substantele chimice. Noi cream cancere pe termen lung. Si o facem voluntar, pentru ca stim riscul. Nu este normal sa continuam sa vindem aceste produse." a declarat Quentin Guillemain,  purtator de cuvant al asociatiei  Generation ecologie. 

 

 

 

O comisie a guvernului francez se va reuni peste 6 luni. "Nu inteleg de ce asteptam inca sase luni sa facem ceva. Atunci cand exista un pericol pentru sanatate, produsele trebuie eliminate de pe piata sau retrase.", a mai spus acesta. 

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte