Cheia acestei diete consta in felul in care organismul digera mancarea. Din acest punct de vedere, studiile au demonstrat ca multe alimente nu sunt compatibile intre ele din cauza compozitiei si a sucurilor digestive pe care le solicita digerarea lor. De exemplu, carnea se digera intr-un mediu acid in stomac, iar combinarea ei cu lapte este fatala. Laptele va neutraliza mediul din stomac astfel ca digestia carnii va fi mult ingreunata.

 

Fructele care se digera cel mai repede. Daca le combinam cu alimente care se digera mai greu, cum ar fi proteinele, acest lucru va duce la fermentarea fructelor in stomac.

 

Iata cateva reguli de baza pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te asezi la masa:
  
1.    Mananca grasimi si proteine la mese separate. Unele alimente, in special nucile, contin peste 50% grasime ai necesita ore intregi pentru a fi digerate.

 

2.    Laptele trebuie consumat separat, pentru ca are nevoie de un mediu special pentru a putea fi digerat.

 

3.    Pepenii nu se combina cu niciun alt produs alimentar. Este un produs foarte acid, care fermenteaza in stomac si incetineste digestia altor produse.

 

4.    Fructele dulci (mere, banane, struguri, pere) nu se combina cu niciun fel de alt aliment si nici chiar intre ele. In schimb fructele acide (citricele, kiwi) se pot manca la aceeasi masa.

 

5.    Nu combina proteine cu carbohidrati bogati in amidon. Aceste alimente tulbura digestia.

 

6.    Proteinele nu trebuie sa fie gatite cu prea multa grasime.

 

7.    Sari peste desert. Mancat la finalul mesei, desertul cade greu la stomac si fementeaza, incetinind digestia alimentelor pe care le-ati consumat inainte.

 

8.    Proteinele (carnea rosie, puiul, nucile, produsele lactate, ouale) se armonizeaza cu legumele. Preferabil este ca la o masa sa alegi o singura sursa de proteine (adica nu si carne si ou).

 

9.    Feculentele (paine, orez, paste fainoase, cartofi, leguminoase) se asociaza bine cu legumele.

 

10.   Nu combina acizi ca citricele sau otetul cu amidon (paine, cereale, cartofi, paste, ore) la aceeasi masa. 

 

11.   Nucile si alunele nu se combina cu niciun alt aliment.

In concluzie, desi ne place sa mancam carne cu cartofi sau orez, acest lucru trebuie evitat. Carnea poate fi asociata corect cu legume verzi, la fel ca branza sau ouale. Pentru o digestie buna carfofii, orezul, pastele se combina si ele tot cu legume.

 

Perfecte