Reduce inflamatiile.  Terapia cu dusuri reci ajuta la redirectionarea sangelui de la zonele periferice spre vasele de sange profunde, limitand inflamatia si imbunatatind circulatia sangelui.

 

Stare de alerta. „Dusurile reci te obliga sa respiri adanc, iar efectul este ca ridici nivelul oxigenului, iar creierul tau se trezeste. Simultan corpul tau impinge sangele spre organe, rezultand intr-o circulatie mai buna care echivaleaza cu efectul obtinut atunci cand faci exercitii moderate. Daca ai sarit vreodata intr-un lac inghetat, stii ca nu iesi adormit dintr-o astfel de experienta”, explica psihologul Alexandru Plesea, Romania.

 

 

Ajuta la arderea grasimilor. Potrivit psihologului Alexandru Plesea, dusurile reci cresc rata metabolimului, care in timp are un efect benefic in arderea grasimilor. Astfel, este stimulata producerea grasimilor maronii sanatoase, care sunt eliminate mai rapid fata de cele albe. „Dusurile reci sunt asociate cu o talie mai subtire si modereaza zaharul din sange”, considera specialistul.

 

 

 

Imunitate de fier. Expunerea repetata la rece intareste imunitatea. „A fost legat de numarul ridicat de celule albe si de actvitatea limfocitelor cytotoxic t. Un alt studiu a vizat inotatorii care au fost expusi la rece in mod repetat, iar corpurile lor s-au adaptat la stresul oxidant. Rezultatul numit de oamenii de stiinta“intarire” este raspunsul in urma expunerii la presiunile naturale care face ca sistemul nervos sa aiba o mai mare toleranta la stres si la boli”, explica psihologul.

 

 

Imbunatateste starea de spirit. Datorita densitatii ridicate ale receptorilor de rece de pe pielea noastra, un dus rece trimite un val de impulsuri electrice catre creier, prin care se ofera un efect anti-depresiv, sustine specialistul.

 

 

 

Vointa devine mai puternica. „Acesta este punctul cu cel mai mare impact dintre cele mentionate. Am auzit poate ca vointa este ca un muschi, cu cat exersam mai mult, va deveni mai puternica si avem o cantitate mica pe care o putem folosi in fiecare zi pana se epuizeaza. Este adevarat si ca sa ne intarim vointa, un dus rece dimineata poate avea acelasi efect ca 100 de flotari. Este greu la inceput dar vom ajunge sa asteptam cu entuziasm aceasta rutina, iar cand vom privi in urma peste 6 luni sau 1 an, vom realiza ca am devenit un om nou. In cele din urma, dusul rece este o atitudine noua pentru sanatate pe care corpul o foloseste pentru longevitate. Memoria vie, procesele si functiile interne, vindecarea proprie, recuperarea vitalitatii sunt cu adevarat mentinute si ajutate prin vointa celui care face cate un scurt dus rece pe zi”, conchide psihologul Alexandru Plesea.

 

 

Sursa foto: google.com 

Perfecte