Cercetatorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud au publicat un studiu care explica exact ce se intampla atunci cand cineva trage aer in piept si apoi il elimina pe suprafata tortului. Oamenii de stiinta au folosit un tort fals, asupra caruia o persoana aleasa a suflat si l-au comparat cu un alt tort, care nu a intrat in contact cu aerul expirat su cu saliva nimanui.

 

 

Nivelul de bacterii de pe tortul care a avut lumanari, asa cum banuiesti deja, era mult mai mare decat nivelul tortului intact. Desi nu toate bacteriile pe care le expiram sunt periculoase, exista anumite bacterii care ii pot imbolnavi pe cei din jurul nostru. Mai ales atunci cand suntem raciti, avem sanse mari sa ne imbolnavim invitatii dandu-le felii de tort contaminate. Suflatul lumanarilor de pe tort trebuie sa fie cu atat mai mult interzisa in cazul copiilor, care nu detin tehnica suflatului atat de bine. De multe ori, suflatul celor mici contine si o mare cantitate de saliva, saliva care ajunge pe feliile de tort ale celor care participa la acest eveniment.

 

 

Ce ramane de facut? Ramanem fara dorinte indeplinite? O solutie la aceasta problema este taierea unei felii separate, felia sarbatoritului, pe care sa fie aprinse lumanarile. In acest mod, ceilalti nu vor fi contaminati, si toata lumea va fi in siguranta. Nu trebuie sa sufli o mie de lumanari pentru a fi sigur ca dorinta ta va deveni realitate, ci doar una. In fond, suflatul lumanarilor de pe tort este doar un gest simbolic. Daca nu vrei ca nici felia ta de tort sa fie scuipata sau sa aiba ceara, ia lumanarea in mana si stinge-o la distanta. Aceste descoperiri ar trebui sa traga un semnal de alarma si o regandire totala a petrecerilor zilelor de nastere. Sanatatea este extrem de importanta, iar gesturile marunte ne pot ajuta sa ne protejam de nenumarate bacterii pe care le putem contacta.

 

 

Sursa foto: Google.com

Realitatea.net