Daca pana acum, mamele si tatii preferau sa fiarba apa de la robinet inainte de a o oferi micutilor, intre timp au aparut alternative. Unde mai puica nu mai este nevoie sa adaugati in vase pietre „miraculoase” pentru a scapa de mirosul apei tratate, astfel incat cafeaua sau bucatele gatite sa aiba aroma si gustul potrivit. Piata locala ofera de mai mult timp apa potabila de inalta calitate, care este sigura atat pentru bebelusi, cat sipentru consum nelimitat sau gatirea bucatelor. Jurnalistii publicatiei “Комсомольская Правда” au aflat cum este examinata calitatea apei, destinata in special copiilor de pana la un an, care este produsa de compania Rusnac-Moldaqua, producator de apapotabila a marcii OM.

 

 

 

Ce apa potabila este recomandata copiilor ?Este cunoscut faptul ca micutii de pana la un an au nevoie sa consume produse de cea mai buna calitate pentru a creste sanatosi. Asta se refera si la apa potabila. Continutul de microelemente in apa consumata de copiii de pana la un an trebuie sa constituie cel mult jumatate de gram per litru. Orice abatere de la aceste norme poate afecta rinichii micutilor.

 

O atentie deosebita trebuie sa fie acordata securitatii microbiologice. Exista norme stricte de respectarea carora depinde calitatea garantata a apei. De aceea, notiunea de “Apa Pura”, folosita in cazul unui produs de calitate, este rezultatul respectarii tuturor standardelor, fara exceptie.

 

Standardele si normele nu sunt inventate de catre producator – ele sunt prevazute in legislatia Republicii Moldova, atat in cazul apei potabile pentru consum larg, cat si a celei consumate de copiii sub varsta de 1 an. La randul lor, standardele de calitate corespund in totalitate celor adoptate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Astfel, apa care corespunde acestor norme, este una de calitate, ceea ce inseamna ca ea poate fi folosita atat in alimentatia bebelusilor, cat si pentru consum zilnic.

 

 

 

Apa potabila - evaluare de laborator

 


Compania Rusnac-Moldaqua este singurul producator de apa imbuteliata din Republica Moldova care dispune de laboratoare chimice simicrobiologice, acreditate in conformitate cu standardele internationale isO 17025. Acest “minilaborator stiintific” a fost deschis acum aproape 15 ani, iar de atunci, anual, a fost dotat cu echipamente si tehnologii de ultima generatie. Aceasta modalitate de verificare a calitatii apei a fost apreciata si in Europa. Compania britanica LGC standarts, una de top in aceasta sfera, a examinat 70 de laboratoare microbiologice din tarile europene, iar in rezultat, compania Rusnac-Moldaqua s-a clasat in top trei cele mai bune laboratoare.

 

 

“Concluziile facute in baza incercarilor inter-laboratoare realizate de LGC standards, ne-au incurajat foarte mult”, a mentionat directorul executiv al Rusnac-Moldaqua, Eugen Rescovoi. El a mai adaugat ca “aceasta este o dovada certa a fiabilitatii controlului nostru de laborator. acest lucru este extrem de important, deoarece, de exemplu, apa potabila OM este certificata de Centrul National pentru Sanatate Publica drept apa potabila destinata consumului zilnic, inclusiv de catre copii. Deci, ar trebui sa fim cei mai buni la evaluarea calitatii acestuiprodus.”

 


Evaluarea calitatii produsului are loc permanent in laboratoarele companiei. Cele mai moderne tehnologii si echipamente, folosite in cadrul intreprinderii, asigura o verificare stricta a calitatii. La randul sau, laboratorul companiei se afla sub controlul permanent al structurilor nationale si internationale, care sunt responsabile de calitatea laboratoarelor din tara noastra. Este un control multiplu, de altfel, din care este exclus factorul uman. totul este asigurat de catre echipamentul modern, verificat, la randul sau, periodic si despre care sunt intocmite rapoarte detaliate privind calitatea apei. acest sistem nu permite erori, de aceea apa OM poate fi consumata fara rezerve si de catre bebelusi. Este cert faptul ca nu exista o alternativa mai buna decat consumarea apei potabile pure, sigura pentru sanatatea copiilor si verificata dupacele mai stricte norme.

 

 

 


*Acest articol este un produs comercial.

Perfecte