Exista 4 alimente considerate analgezice naturale pentru felul in care actioneaza atunci cand durerile sunt insuportabile. De asemenea, aceleasi analgezice au si rol de prevenire a anumitor afectiuni. 

 

Simptomele afectiunilor stomacului pot fi ameliorate cu ajutorul produselor naturale. Conform unui studiu publicat de The National Institute of Health, una din principalele cauze ale gastritei cronice este administrarea medicamentelor dupa ureche. Tocmai de aceea tot mai multa lume apeleaza la farmacia naturii.

 

Cele 4 analgezice naturale recunoscute sunt: 

 

1. CURCUMA – Acest ingredient folosit in bucataria indiana, care a ajuns in ultimii ani si in supermarketurile romanesti contine curcamina, un analgezic care blocheaza durerile corporale. Curcuma poate fi consumata sub forma de infuzie cu apa calda. Ingredientul are rol antiinflamator si este recomandat persoanelor care se baloneaza foarte usor.

 

2. USTUROIUL – Usturoiul este recomanda persoanelor care au probleme cu articulatiile. Aceasta minune a naturii face bine in caz de artrita. Usturoiul proaspat poate distruge bacterii precum E.coli sau Salmonella si contribuie la eliminarea toxinelor din ficat.

 

3. ULEIUL DE MASLINE – Folosit in industria alimentara si in cea cosmetica, uleiul de masline are puternice proprietati antiinflamatori si cicatrizante. Contine oleocanthal, o substanta cu efect analgezic asemanator ibuprofenului.

 

4. ULEIUL DE PESTE – Acizii grasi precum Omega 3 din uleiul de peste impiedica producerea substantelor inflamatorii. Este recomandat persoanelor depresive si gravidelor. Omega 3 ajuta la dezvoltarea functiilor cognitive si motorii ale fetusului.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com