Ce boli pot anunta mancarimile vaginale:


1. VAGINITA BACTERIANA
Vaginita bacteriana se manifesta in primul rand prin mancarimi in zona intima. Afectiunea se produce in momentul in care exista un dezechilibru al bacteriilor de la nivelul vaginului si se modifica PH-ul pielii. Scurgerile vaginale isi schimba mirosul si devin mai apoase decat in mod normal.

 

2. DERMATITA DE CONTACT
Parfumurile ori produsele de ingrijire corporala aplicate in zona pubiana pot expune vaginul la infectii severe. De asemenea, si anumiti aditivi prezenti in lubrifianti si prezervative pot cauza usturimi in zona intima.

 

3. BOLI CU TRANSMITERE SEXUALA
De la chlamydia pana la herpesul vaginal sau gonoree, lista bolilor cu transmitere sexuala a caror simptome sunt si mancarimile si usturimile vaginale este deschisa pana la afectiuni precum SIDA.

 

4. PROBLEME HORMONALE
Schimbarile hormonale pot fi responsabile si ele de mancarimile din zona organului reproducator feminin. Acestea pot aparea in timpul menstruatiei, dar si in perioada sarcinii ori la menopauza. Si anticonceptionalele pot fi raspunzatoare de mancarimile vaginale.
Dupa cum poti observa, simpla piscatura pe care o simti in zona intima poate ascunde o serie de boli, unele mai grave, altele mai putin grave. Nedepistate si netratate la timp, ele iti pun in pericol sanatatea.

 

Sursa foto: Google.com

Teotrandafir.com