Cum sa previi indigestia dupa masa de Paste? Nu este deloc greu sa faci lucrul acesta, iar tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva reguli simple. Iata despre ce este vorba. Preparatele de Paste pot fi extrem de delicioase, dar iti pot face si rau.

 

 

Iata ce trebuie sa faci pentru a nu avea probleme dupa aceea.

 

Ai grija sa nu bei nimic in timpul mesei. Asta deoarece lichidele (mai ales cele acidulate) vor dilua sucurile gastrice. Drept urmare, alimentele nu vor mai fi bine digerate.

 

 

Este foarte important sa mesteci incet mancarea. De asemenea, dupa ce termini de mancat, nu este recomandat sa te asezi imediat pe pat. Este bine sa faci o plimbare de o jumatate de ora.

 

 

Daca ai tinut post, este bine sa incepi sa consumi putine alimente de origine animala.

 

 

Este bine ca pasca si/sau cozonacul sa se consume la micul dejun impreuna cu o cana de lapte, cu ceai sau cafea. Si, ai grija si cand consumi carne! In farfuria ta nu trebuie sa fie prea mult drob sau prea multa friptura.

 

 

Sa nu bei mai mult de doua pahare de vin sau de alte bauturi alcoolice intr-o zi.

 

 

Este bine ca in timpul zilei sa se consume suficienta apa. Cantitatea recomandata este de cel putin 2 litri.

 

 

Portiile de mancare trebuie sa fie mici. Este bine sa nu consumi totul la o masa, ci sa imparti mancarea in portii pe care sa le consumi pe parcursul zilei.

 

 

Bauturile alcoolice se vor consuma dupa ce mananci, nu inainte.

 

 

Ai grija si la deserturi! Nu consuma foarte multe produse de la cofetarie. Alege, in schimb, sa consumi fructe. au mai putine calorii si sunt mult mai sanatoase.

 

 

Asadar, respecta regulile de mai sus si nu vei avea probleme dupa masa de Paste.

Teotrandafir.com