Ce este acneea?

Acneea e hipersecretia glandelor sebacee caracterizata prin puncte negre, albe si pustule ce afecteaza tegumentul.

 

Care sunt cauzele aparitiei acesteia?

In cele mai multe cazuri acneea apare in perioada pubertatii, insa in ultimii ani tot mai multe persoane adulte sunt afectate de aceasta afectiune. Apare ca rezultat al mai multi factori: excesul de sebum, excesul de celule moarte si bacterii, explozia hormonala din perioada pubertatii, mostenirea genetica si un factor important este stresul.

 

Cum influenteaza tipul de piele dezvoltarea acneei?

De obicei tenul gras este mai favorabil dezvoltarii acneei datorita excesului de sebum.

 

 

 

Ce trebuie sa facem pentru a preveni dezvoltarea ei?

Aceasta problema estetica poate influenta negativ calitatea vietii prin scaderea increderii in sine, de aceea, tratarea, prevenirea si ingrijirea tenului prin vizita la cosmetician este foarte importanta.

 

Cum sa ne ingrijim tenul acneic?

Protocoalele de ingrijire zilnica la domicilui sunt vitale si se fac cu produse cosmetice alese corect in functie de tipul de ten si tipul de acnee existent, impreuna cu specialistul dumneavoastra.

 

Cum poate fi tratata acneea?

Studiile arata ca un regim alimentar bogat in protein, omega3 si consumul de legume verzi, imbunatatesc vizibil starea tenului sustinand tratamentul cosmetologic. Pe de alta parte produsele lactate si zaharul trebuie scoase din alimentatie pe perioada tratamentului.

 

 

 

In cat timp se poate de tratat acneea?

Tratamentul acneei dureaza de obicei intre 3 si 6 luni.

 

Cat de important este sa mergem la cosmetolog cand suferim de aceasta afectiune?

Procedurile efectuate in cabinetul specialistului trebuie se fie sustinute de catre pacient prin ingrijirea recomandata la domiciliu si supravegheata strict.

 

 

 

Sursa foto: Arhiva personala

Perfecte