E bine sa pui orice pe masa, insa nu si carne de pasare, in special de pui. se spune ca acesta alunga norocul din casa si nu te lasa sa privesti spre viitor. Cam sase grupe de alimente sunt considerate aducatoare de noroc, in toata lumea: strugurii, verdeturile, pestele, carnea de porc, leguminoasele si prajiturelele. Daca vrei sa-ti creezi un meniu norocos pentru noaptea de Revelion, atunci trebuie sa tii cont de acestea, potrivit jurnalul.ro

 

 

 

Strugurii. Este bine sa mancam 12 boabe, fiecare boaba este echivalentul unei luni din an. In ultimii 100 de ani s-a incetatenit credinta printre spanioli ca 12 boabe de strugure, inghitite pe ritmul ultimelor douasprezece batai ale ceasului cu pendula, inainte de miezul noptii dintre ani, le vor aduce noroc cu carul.

 

 

Salatele. In aceasta categorie e inclusa si varza, care se mananca, in noaptea de Anul Nou, cruda, nu numai murata. Ideea este sa mananci frunze verzi, cat mai multe, de orice fel. Frunza verde este similara cu“verzisorii”, adica cu banutii de care avem nevoie tot anul. Verdeturile sunt deci simbolul norocului la bani. Danezii mananca verdeturi cu zahar si scortisoara, nemtii – varza murata, iar in sudul Statelor Unite se pune in mijlocul mesei un bol plin cu frunze verzi de tot felul, sa alegi ce-ti place.

 

 

Leguminoasele. Datorita formei lor rodunde, leguminoasele – fasole, mazare, linte – simbolizeaza, de asemenea, banii.

 

 

Carne de porc. E tradi­tionala pe masa de reveion atat in Europa, cat si in America. Porcul inseamna prosperitate, asa ca in unele locuri, in multe dintre satele si burgurile din Austria, de exemplu, masa se decoreaza cu purcelusi de martipan. Si nu sunt numai de decor.

 

 

Pestele. In tarile cu deschidere la marile si oceanele lumii, consumul de peste pe 1 ianuarie e si un semn ca vor avea o recolta bogata in noul an.

 

 

Prajiturile. Despre ele am putea vorbi la nesfarsit. sunt esenta sarbatorilor (si nu numai a celor de iarna!). Cele mai multe dintre cele preparate pentru Anul Nou au forma rotunda (uneori de inel), cozonacii si painea dulce se umple cu banuti si cu ravase si se impart cu ceilalti comeseni. Nu reprezinta doar prospetitatea unui individ, ci si relatia sa cu ceilalti.

 

 

Sursa foto: google.com 

doctorulzilei.ro