Iata 6 dintre cele mai bune modalitati naturale de a-ti imbunatati digestia simplu, acasa!

Ceaiul de musetel

 Musetelul poate ajuta la ameliorarea durerii de stomac prin actiunea sa sub forma de antiinflamator (de exemplu, mucoasa stomacului poate deveni inflamata ca urmare a gastritei comune, cauzata de bacterii) si prin relaxarea muschiului neted al traiectoriei digestive superioare. Atunci cand se relaxeaza acest muschi, contractiile care imping alimentele prin sistemul tau digestiv se diminueaza si reduc durerea provocata de crampe si spasme.

 

Apa de orez

Apa de orez este exact ceea ce pare - apa ramasa dupa gatirea orezului. Actioneaza demulcent, ceea ce inseamna ca este o substanta care amelioreaza inflamatia, formand un fel de bariera linistitoare pe mucoasa stomacului.

 

Menta

Ceaiul de menta (sau menta, in general) poate ajuta la relaxarea muschilor stomacului. De asemenea ajuta la imbunatatirea fluxului de bila, ceea ce te va ajuta sa digeri alimentele in mod corespunzator. Acest lucru este util in special daca suferi de indigestie sau de gaze/balonare.

 

Apa calda cu lamaie

Daca problema ta este indigestia, o cana de apa calda cu lamaie ajuta foarte tare. Nivelul ridicat de aciditate stimuleaza producerea de acid clorhidric care dizolva produsele alimentare. Prin cresterea cantitatii de HCL care se produce, se va spori si digestia de-a lungul timpului, dezvoltand un ritm sanatos. Vei obtine cu aceasta ocazie si un bonus al hidratarii, care va mentine sistemul digestiv intr-o stare de perfecta functionare.

 

Ceai de radacina de ghimbir

Ghimbirul contine substante chimice naturale numite gingerols si shogaols. Aceste substante chimice pot ajuta la relaxarea musculaturii netede, cum ar fi muschiul traseului intestinal si prin urmare, amelioreaza crampele stomacale sau durerile de stomac colic. Radacina este de asemenea ideala pentru ameliorarea starilor de greata, care poate provoca la randul lor dureri de stomac.

 

Mestecarea semintelor de fenicul

Sa presupunem ca problema ta la stomac este cauzata de indigestie. in acest caz, semintele de fenicul vor ajuta stomacul deoarece contin anetol, un ulei volatil care poate stimula secretia de sucuri digestive pentru a ajuta la functionarea corecta a digestiei. De asemenea poate ajuta inflamatia si reducerea durerilor cauzate de aceasta.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro