In conditiile date este necesar sa cunoastem mai multe despre candida, ce este? cum se trateaza, care sunt cauzele si cum se previne? Aflati totul despre candidoza vaginala de la doamna doctor Elena Vasileva, medic ginecolog – obstetrician, categorie superioara din cadrul centrului medical Promed.

 

 

 

 

 

CE ESTE CANDIDOZA?

Candidoza vaginala – o patologie atat de frecventa, comuna si banala incat priveste pe fiecare femeie.

Stim bine ca pielea noastra este populata de o multime de microorganisme asa numita flora comensala care traiesc intr-un echilibru, din moment ce incepe sa se produca un dezechilibru – se dezvolte o inflamatie a vaginului produsa de o infectie fungica – numita candida.

Candida este o ciuperca care traieste in vagin si atunci cand conditiile ii devin prielnice si are loc un dezechilibru a florei vaginale, ea incepe sa se dezvolte exacerbat.

 

 

CE DEZECHILIBREAZA FLORA VAGINALA?

Flora vaginala este dezechilibrata de modificare ph-ului vaginal ce are loc sub influenta hormonala sau a unei imunitati scazute.

Cel mai frecvent aceasta modificare a ph-ului vaginal este sub influenta hormonilor feminini. Hormonul progesteron este cel care predomina in perioada premenstruala si pe parcursul a celor 9 luni de sarcina ceia ce favorizeaza aparitia candidei anume in aceasta perioada.

Alti factori – tratamentele antibiotice de aceia atunci cand se urmeaza un astfel de tratament este indicat si un tratament antimicotic pentru profilaxia aparitiei micozei vaginale.

 

 

EXIstA MAI MULTE TIPURI DE CANDIDOZE, CARE EstE CEA MAI PERICULOAsA?

Candida nu este o afectiune intocmai periculoasa, ea mai mult fiind o stare responsabila de aparitia unui disconfort, de obicei candidoza se manifesta simptomatic prin aparitia unui prurit si aparitia unei secretii vaginale modificate.

 

O CANDIDOZA NEtRATATA LA TIMP POATE DUCE LA COMPLICATII?

Candidoza trebuie intotdeauna tratata, inafara de faptul ca ea este suparatoare, ea creaza un mediu nefavorabil pentru tratarea altor afectiuni ginecologice precum o leziune pe col. Inainte de a lua un tratament – mediul vaginal trebuie sa fie intotdeauna sanatos iar in prezenta unei candidoze vaginale orice tratament nu va fi atat de eficient.

 

 

DACA DEsCOPERIM SEMNELE CANDIDOZEI, CARE ESTE PRIMUL PAS PE CARE O FEMEIE TREBUIE SA IL FACA?

Primul pas e foarte simplu – sa te duci la un medic ginecolog, fara metode casnice care ar intarzia un tratament adecvat, imediat si care ar scadea capacitatea de recidiva daca este prompt.

 

CANDIDA POATE APAREA SI LA BARBATI?

Barbatul nu are suportul hormonal feminini care sa mentina infectia micotica, insa direc dupa contactul sexual cu o domnisoara infectata, poate sa simpta o iritatie care se manifesta prin roseata si prurit.

 

 

CE PUTEM FACE CA SA PREVENIM?

  • In primul rand sa avem un regim de viata igienic, aici ne referim si la excesul de toaleta vaginala, pentru ca excesul si utilizare produselor de igiena necorespunzatoare poate sa dezechilibreze flora vaginala.
  • In al 2 rand, atunci cand urmam un tratament antibiotic sa avem si o protectie antimicotica.
  • In al 3 rand – Orice simptom care este in neregula trebuie sa te duca la medicul ginecolog, pentru ca el este cel care va avea o atitudine corecta si cu promptitudine va trata o afectiune si va indica profilaxia altor afectiuni asociate ei.

Pentru a face o programare la doamna doctor Eleva Vasileva – puteti apela (022) 71-92-52 sau (022) 74-34-13

Promed avem totul pentru sanatatea ta!

 

*Acest articol e un produs comercial

Perfecte