Statisticile arata ca unu din sase cupluri este afectat de infertilitate. Din fericire, exista remedii si alternative cum este FIV. Complementar, exista si solutii adjuvante, de exemplu, bai recomandate pentru fertilitate.

 

Problema infertilitatii este reala si se intensifica de la un an la altul, iar motivele instalarii afectiunii par sa fie, in 40% din cazuri, de natura feminina. Stresul, dietele drastice si, nu in ultimul rand, sechelele unor boli cu transmitere sexuala pot reduce foarte mult sansele sa concepi un copil. Uneori pot ajuta sedintele de acupunctura, masajele sau poti miza pe sfaturile celor de la fertilitytips.com despre bai recomandate pentru fertilitate.

Beneficiile bailor-tratament

Ingredientele care se adauga in aceste bai recomandate pentru fertilitate le ajuta nu doar pe cele care vor sa aiba copii, ci si pe cele care vor sa-si detoxifieze corpul intr-un altfel de mod. Ierburile si substantele cu efect tonic reduc nivelul de stres din organism si relaxeaza. Caldura apei este si ea un adjuvant in concepere, pregatind corpul pentru o viitoare sarcina.

De fapt, este o idee excelenta sa faci o baie calda inainte de actul sexual, pentru ca iti relaxeaza muschii si elibereaza anxietatea din corp. In plus, prin transpiratie scapi si de toxine. In timpul tratamentelor cu bai este bine sa consumi multa apa, ca sa se intensifice procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Fa exercitii fizice inainte de bai recomandate pentru fertilitate

In timpul efortului fizic, corpul incepe sa transpire, proces benefic pentru detoxifiere. Daca vrei sa obtii maximum de beneficii de pe urma bailor cu efect detox, este important sa incluzi un program de miscare in tratament. Iti vei imbunatati sanatatea, iar nivelul de endorfine, cunoscute ca hormonii fericirii, va creste.

Ce ingrediente terapeutice trebuie sa folosesti

Sarea Epsom sau sarea amara nu trebuie sa lipseasca din baia care stimuleaza fertilitatea. Aceasta sare reduce stresul, ajuta la recuperarea muschilor de dupa efort, calmeaza nervii si regleaza nivelul enzimelor aflate in deficit. Adaugand sare Epsom in baie beneficiezi de o absorbtie mai buna a nutrientilor din dieta zilnica si poti scapa de migrene. Odata ce sarea intra in contact cu apa, se descompune in magneziu si sulfat, minerale care ajung in piele. Se recomanda doua cesti cu sare in apa de baie si e de preferat sa nu fie apa fierbinte in cada.

Pentru ca efectul baii pentru fertilitate sa fie mai mare, adauga in apa si cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Acesta te va ajuta sa te relaxezi si mai mult si iti imbunatateste starea de spirit. O cescuta de bicarbonat de sodiu este, de asemenea, importanta in baia-tratament. Acesta poate neutraliza efectul chimicalelor cu care a fost tratata apa, care pot interfera cu propretatile benefice ale celorlalte ingrediente terapeutice pentru organism.

www.andreearaicu.ro