In timpul zilei, corpul tau lucreaza din greu pentru a tine pasul cu ziua si necesita un timp adecvat pentru odihna, recuperare si reincarcare pentru a reusi din nou a doua zi.

 

 

Lipsa somnului

Lipsa somnului este un factor in unele dintre cele mai grave probleme de sanatate si poate fi un declansator al bolilor. Studiile au constatat ca persoanele care au un somn scurt, care este definit de mai putin de 6 ore, prezinta un risc crescut de boli de inima. In 2011, revista European Heart Journal, cu 15 studii medicale care implica aproape 4.75.000 de oameni, a constatat ca persoanele cu cicluri de somn scurte au avut un risc crescut de 48% de a dezvolta sau de a muri de boala coronariana. De asemenea, au descoperit ca aceste persoane au fost predispuse la un risc de 15% mai mare de a dezvolta sau de a muri de accident vascular cerebral.

 

 

De asemenea, studiul arata ca persoanele care au o medie de noua sau mai multe ore de somn pe noapte, au un risc de pana la 38% in cazul aparitiei sau mortii din cauza bolilor cardiace si un risc crescut de accident vascular cerebral de 65%. Cu somnul, ca si cele mai multe lucruri, echilibrul este cel mai important lucru. Un alt studiu similar a constatat ca o lipsa de somn a prezis tensiune arteriala mai mare.

 

Distractii zilnice si tehnologia

Lumea in care traim astazi nu ne face sa dormim bine. Oamenii raporteaza niveluri mai ridicate de stres cauzate de lucruri cum ar fi locul de munca, evenimentele curente, situatiile familiale si alti factori care nu au afectat generatiile anterioare. De asemenea, folosim tot mai multe tehnologii care ne afecteaza ciclurile de somn, fara ca noi sa realizam. Exista multe ajutoare pentru somn care pot fi achizitionate, dar sunt artificiale si pot provoca chiar dependenta. Ca intotdeauna, mama Natura ne-a oferit o solutie naturala la aceasta problema din ce in ce mai mare. Aceasta reteta simpla, cu doua ingrediente, este cheia dvs. pentru a obtine un somn grozav. aceasta va va ajuta corpul sa se relaxeze si sa se pregateasca pentru a doua zi dimineata.

 

 

Tot ce ai nevoie este:

5 lingurite de miere
1 lingurita de sare de mare

 

Se amesteca cele doua ingrediente impreuna si se depoziteaza intr-un borcan de sticla. Puteti face cat mai mult sau mai putin pe cat doriti, dar un raport de 5: 1 functioneaza cel mai bine. Puneti putin din acest amestec sub limba in fiecare seara inainte de a va culca si lasati-o sa se dizolve in mod natural.

 

 

Sare si miere

Sarea de mare din Himalaya contine mai mult de 80 de minerale si elemente de care corpul tau are nevoie pentru diferite procese, ajutandu-ti corpul sa se recupereze din acea zi. Mierea contine glucoza, care alimenteaza celulele corpului cu energie. ACeasta combinatie de miere si sare contribuie la cresterea serotoninei, ajutandu-ne sa ne mentinem o stare psihica buna in mod natural si ne permite sa obtinem cel mai bun somn posibil. Deci, incercati acest ajutor natural de somn si va odihniti usor, stiind ca organismul dvs. va fi gata sa faca fata zilei de maine.

 

teotrandafir.com