Stirea zilei vine din muzica! La 12 ani de la destramare, timp in care si-au aruncat si sageti, dar si vorbe dulci, membrii trupei O-Zone se reunesc pe 9 mai, in Bucuresti. Vestea vine la putin timp dupa ce Dan Balan, Radu Sirbu si Arsenie Todiras au declarat pentru Click.ro ca le este dor sa cânte din nou impreuna.

 

Repetati versurile, faceti an­trenament la dans, caci pe 9 mai, in Bucuresti, se anunta mare concert. ­Trupe si artisti precum O-Zone, Mo­randi, Inna, Antonia, Alexandra Stan, Fly Project, Akcent si Carla’s Dreams vor cânta in Piata Constitutiei la evenimentul organizat de Primaria Bucuresti, de Ziua Europei. Din aceasta insiruire de formatii, evident ca ochii ne pica pe O-Zone, una dintre cele mai productive trupe din Europa.Cei trei baieti, Dan Balan (38 de ani), Radu Sirbu (38 de ani) si Arsenie Todiras (33 de ani), se reunesc dupa o pauza de 12 ani, perioada in care fiecare si-a vazut de familii si de carierele solo.

 

“Este adevarat, pe 9 mai vom urca pe scena impreuna. Nu stiu momentan ce o sa fie mai departe cu formatia, daca o sa continuam sa lucram toti trei, nu stiu! Vom canta melodiile de la O-ZONE si, cu siguranta, nu o sa lipseasca piesa «Dragostea din tei»”, a declarat, pentru Click!, Arsenie Todiras.

 

 

Pe langa acest hit, care i-a ajutat sa vânda 12 milioane de albume si sa ocupe locul intai in 27 de tari, pe scena vor mai rasuna melodii precum “Numai tu”, “Despre tine”, “De ce plâng chitarele” etc.

 

Reunirea trupei “O-Zone” la Bucuresti presupune un efort financiar deloc de neglijat, onorariul fiind, conform surselor noastre, cu patru zerouri, in euro. Oricum, in intreaga lor cariera, cei trei solisti de peste Prut au fost o fabrica de bani. In 2013, invitat la emisiunea lui Catalin Maruta, de la PRO TV, Dan a facut dezvaluiri de culise. intrebat de moderator daca a strans mai mult de 10 milioane de euro, Dan Balan a fost extrem de sincer: “Am luat mai mult de 10 milioane de euro din O-Zone, normal. Eu, ca producator, ca autor al pieselor, am luat mult mai mult de atât”. Dupa ce s-au despartit, cei trei baieti au continuat sa faca muzica, dar in stiluri diferite.

 

 

 

“Fac proiecte in continuare, cariera mea se desfasoara mai mult in Moscova, mai cant si la Barcelona, am mai avut si niste colaborari cu Smiley”, ne-a spus Arsenie Todiras, care s-a reinventat sub numele de scena Arsenium.

 

Cat il priveste pe Radu Sirbu, acesta si-a deschis, in Bucuresti, impreuna cu sotia lui, Ana, casa de productie Rassada Music, unde compune pentru solisti de calibru. Radu are trei copii, Anastasia Dalia (12 ani), David Nicolas (1 an) si Eva Maria Victoria (4 ani).

 

Iar Dan Balan se imparte cu succes intre Londra, SUA, Milano si Moscova, acolo unde se aud cele mai noi piese ale sale.Trupa a fost infiintata in 1999. „Dragostea din tei” a fost inregistrata de 200 de artisti, in 14 limbi. in 2004 au obtinut titlul de cea mai de succes trupa din Europa. Au vândut 12 milioane de albume in 27 de tari. Pe 13 ianuarie 2005, au anuntat despartirea.

 

 

Sursa video: Youtube.com

Sursa foto: Google.com

unimedia.info