Letitia Chai, studenta la Universitatea Cornell din Ithaca, New York, si-a scos hainele in timpul prezentarii lucrarii sale, transmisa live pe Facebook, pentru a se opune „covingerilor opresive si discriminarii“.  Tanara a pus la cale protestul dupa ce profesorul ei i-a atras atentia in legatura cu alegerea hainelor in timpul unui test, spunandu-i ca „pantalonii sunt prea scurti“. 

 

 

Descriind incidentul intr-o postare pe Facebook, Chai a scris: „A continuat sa-mi spuna in fata intregii clase ca distrag atentia barbatilor de la continutul prezentarii mele catre corpul meu“. „Cred ca am fost atat de surprinsa, incat nu stiam cum sa raspund“, a declarat ea pentru Cornell Sun. Chai spune ca unii dintre studentii prezenti in clasa au fost, de asemenea, surprinsi de comentariu, insa un student international a fost de acord cu profesorul si i-a spus ca are „o obligatie morala sa se imbrace mai conservator“ din respect pentru auditoriul ei.   

 

 

Dupa ce a parasit sala de clasa, profesorul a iesit sa vorbeasca cu ea si, potrivit spuselor studentei, a intrebat-o ce ar spune mama ei despre vestimentatia sa. „Ce ar crede mama? Mama mea este o profesoara si preda cursuri despre feminism, genuri si sexualitate. Ea si-a dedicat viata pentru sustinerea oamenilor in toate identitatile de gen, asa ca mama n-ar avea nimic impotriva pantalonilor mei scurti“, a mai scris tanara. Cand a fost intrebata ce are de gand sa faca in privinta incidentului, Chai a raspuns: „Voi oferi cel mai bun discurs al vietii mele“.  

 

 

Asa ca fata si-a invitat prietenii virtuali sa o sustina in ziua prezentarii tezei si le-a cerut sa se dezbrace pana la lenjerie, impreuna cu ea, in timpul prezentarii sale de 15 minute. Evenimentul a fost transmis live pe Facebook, in timp ce Chai si-a scos hainele, iar unii dintre studentii din sala i-au urmat exemplul in semn de sustinere.  Ea a spus publicului, format din cateva zeci de persoane, ca aceasta a fost o chemare la „solidaritate“ cu studenti ca ea, carora li s-a cerut „sa-si puna la indoiala infatisarea pentru confortul celorlalti“.

 

 

Sursa foto: Google.com

Adevarul.ro