Adela Popescu s-a operat zilele trecute, de urgenta, suferind de peritonita. Vedeta s-a dus luni seara la o clinica privata acuzand dureri mari in zona abdomenului. Medicii au controlat-o si au asigurat-o ca nu sunt motive de ingrijorare. Pentur ca durerile nu incetau, Adela s-a dus a alta clinica unde medicii au descoperit ca, de fapt, ajunsese in faza de peritonita si ca trebuie operata de urgenta.

Peritonita reprezinta inflamatia seroasei peritoneale, o foita ce acopera organele abdominale si fata interna a peretilor abdominali. Daca este netratata, se formeaza un abces iar, mai grav, microbii pot ajunge in sange si declanseaza septicemia. In acest caz, daca nu se opereaza imediat, pacientul moare.

Adela a ajuns astfel pe mana unor medici care au trimis-o imediat in sala de operatie, situatia fiind in prezent stabila.

 

 

 

Furios de cele intamplate, sotul ei, Radu Valcan, a rabufnit pe Facebook.

“O apendicita ne poate suprinde pe toti, nu despre asta este vorba. Ci despre incompetenta unor medici, incompetenta ce a condus catre o situatie complexa: peritonita.
Diagnosticul initial de la o clinica renumita, alta decat cea la care a fost operata cu succes Adela, a fost unul linistitor, dar eronat, o eroare care nu este intamplatoare.

Sunt furios pe sistemul romanesc, un sistem care se muleaza perfect pe o tara aflata intr-un stadiu primitiv de dezvoltare, civilizatie si cultura. Da, exact asa! Un sistem in care “Moartea domnului Lazarescu” se poate intampla si azi, si maine, si peste un minut… Cu speranta ca, copiii nostri ma vor contrazice la un moment dat, va doresc grija maxima de sine, sanatate si multe zambete”, a marturisit Radu Valcan.

 


 


agentiadepresamondena.com