Terapia cu animale si-a castigat tot mai multi adepti in ultimii ani, iar specialistii incurajeaza familiile sa creasca animale de companie, pentru ca prezenta acestora sporeste comunicarea dintre membrii familiei si reduce stresul.

 

Beneficii in familie     
   

Aparitia animalului de companie in familie, trebuie sa fie precedata de o discutie despre faptul ca noul membru al familiei are anumite necesitati si multa grija. Vizitarea rudelor sau prietenilor, care au deja animale in casa lor, v-or permite copilului sa constientizeze cum e sa respecti regimul necesar animalutului. In dependenta de virsta copilului, stabiliti clar numarul responsabilitatilor pe care le va indeplini. Copilul trebuie sa fie invatat sa respecte citeva reguli in acord cu animalele de companie:
-Sa nu vorbeasca tare si sa foloseasca o voce cat mai blanda.
-Sa nu le ofere de mancare alimente care le-ar putea dauna.
-Sa se joace frumos fara sa le dauneze in vreun fel.
-Sa le trateze ca pe adevarati membrii ai familei.

 

 

 

 

 

Beneficii educationale       
Odata cu cresterea copilului, curiozitatea si interesul lui poate fi dezvoltat prin a-si cunoaste prietenul de companie. Il putem stimula, pe cel mic, sa descopere lucruri noi legate de preferintele alimentare, specia din care face parte animalutul s.a. Comunicarea cu un medic veterinar poate stimula si mai mult descoperirea particularitatilor animalului de companie, astfel sustinandu-i propria dezvoltare cognitiva.       
Unele studii, realizate recent, au demonstrat ca micutii care au grija de animale lor de companie, se integreaza mai usor la scoala si sunt mult mai motivati. Capacitatea de invatare si asimilare este sporita prin citirea cu voce catelului drag, recitarea poieziilor pisicii si explicarea adunarii si scaderii papagalului.

 

 

 

 

 

 

 

Benefici emotionale       
Lectiile de iubire, loialitate, prietenie pe care le ofera vietuitoarele din casa, sunt invatate mult mai usor de copii. Blindetea, bucuria, sunt emotiile percepute corect, datorita convietuirii copilului cu prietenul necuvintator, care ii ofera iubire neconditionata.       
Multi parinti sunt ingrijorati cu privire la timpul pe care copiii lor il petrec in fata unui gadget: ipad, iphone, laptop, jocuri electronice, psp-uri si lista poate continua. Dependenta excesiva a copilului de gadget-uri poate fi usor redusa prin citeva deprinderi.       
Cu ajutorul patrupedului, la plimbare in parc merge toata familia impreuna cu cel mic, astfel rupand cercul vicios al dependentei de tehnologii.        
Contactul zilnic, cu animalele de companie, comunicarea inevitabila a copilului cu famlia despre el, ocumpa timpul pe care cel mic anterior il petrecea in fata calculatorului, astfel devenind mult mai armonios emotional, mai ingaduitori si mai intelegator.     
Fiind parinte modern, ce ia in calcul beneficiile dezvoltarii armonioasa a copilului, poti descoperi ca un animal de companie, devine in primul rind un prieten fidel a copilului. 

 

Perfecte