Karl Lagerfeld o prezenta pe Virginie Viard ca fiind „bratul drept si bratul stang, cateodata”. Lui Virginie Viard, directoarea studioului de creatie a Chanel si cea mai apropiata colaboratoare a lui Karl Lagerfeld, de mai bine de 30 de ani, Alain Wertheimer (coproprietar Chanel) i-a incredintat sarcina de a se ocupa de realizarea colectiilor pentru ca mostenirea lui Gabrielle Chanel si cea a lui Karl Lagerfeld sa ramana vie.”, se mai spune in comunicat.

 

 

Alain Wertheimer, CEO Chanel, a declarat: „Geniul artistic al lui Karl Lagerfeld, generozitatea sa si intuitia sa exceptionala au contribuit la stralucirea Casei Chanel in lume. Dincolo de marele creator, caruia i-am acordat cec-ul in alb la inceputul anilor 1980 pentru a reinventa marca, astazi pierd un adevarat prieten si complice.” Viard a lucrat alaturi de Karl Lagerfeld, decedat marti, la 85 de ani, aproape de la inceputuri, ea incepand munca la Chanel in 1987, cand a fost recomandata pentru un internship de un apropiat al familiei printului Rainier.

 

 


Ea si Lagerfeld au fost inseparabili de cand s-au intalnit in anii 80. Au parasit impreuna compania in 1992, pentru a merge la Chloe si tot impreuna, s-au intors la Chanel in 1997. Virginie Viard a fost cea care a salutat publicul in data de 22 ianuarie, la bratul miresei, in incheierea unei prezentari la care Karl Lagerfeld nu a putut fi prezent, pentru ca era „obosit”, conform declaratiilor oficiale. Era pentru prima oara cand designerul nu urca pe scena la o prezentare, incepand cu debutul sau la Chanel in 1983.

 

 

Intr-unul dintre putinele sale interviuri, pentru revista Madame Figaro in 2017, Virginie Viard a povestit cum transpune tridimensional schitele mentorului sau.„Transpun foarte usor aceste schite. avem o colaborare de lunga durata. sunt directoarea de studio, cu sapte ateliere, opt colectii. Karl este insa cel care se ocupa de probe.” Aceasta a marturisit ca i se adresa lui Karl Lagerfeld cu ”dumneavoastra”: Este singura persoana pe care o cunosc foarte bine si pe care nu o tutuiesc. imi place asa.

 

 

Sursa foto: Google.com

verdict.ro