Vineri, 04 ianuarie:

 


1. Cei mici vor fi incantati sa mearga cu parintii la un spectacol inedit - "Misterul de Craciun". Regia - Igor Cemortan, durata show-ului va fi de 2h si 10 min. Distractia are loc in manejul mic al circului din Chisinau. Pretul unui bilet variaza intre 150 - 250 lei. Casa de bilete: +373 79 118 466.

 

 

2. Atmosfera de Craciun ne aduce bucurie si ne aminteste cu precadere de anii copilariei, de emotia asteptarii impodobirii bradului, de clipa la care visam sa-l intalnim pe Mos Craciun. Intre orele 12:00 si 23:00, vino in Scuarul Teatrului de Opera si Balet "Maria Biesu" pentru a descoperi magia sarbatorilor de iarna. Oaspetii "Oraselului de Сraciun" vor avea parte de distractii si activitati pe placul fiecaruia. Intrarea este libera.

 

 

3. Si in patria sa, si peste hotarele ei, "Spargatorul de nuci" s-a bucurat de un mare succes, fiind montat de nenumarate ori, lucru de care nu s-a mai bucurat un alt balet clasic. P. Ceaikovski a inceput lucrul asupra baletului in ianuarie 1892 si deja in luna martie a aceluiasi an l-a finisat. Specificul novator al baletului consta in aranjamentul simfonic al muzicii, ce ilustreaza intr-o maniera reusita imaginile actiunii scenice. Esti asteptat cu mare drag la Teatrul de Opera si Balet "Maria Biesu”, incepand cu ora 17:00. 

 

 

4. Un concert de Craciun deosebit vei putea urmari la Filarmonica Nationala "Serghei Lunchevici", incepand cu ora 18:30. Intrarea este libera. Numar de contact: +373 22 222 734.

 

 

5. "Cutia Neagra" este un spectacol autentic, despre influenta, dependenta si obsesia erei digitale in lumea morala si spirituala a oamenilor acestui secol. Piesa de teatru poate fi urmarita doar la Teatrul "Geneza Art", incepand cu ora 19:00. Spectacolul se axeaza pe situatii spontane, care provoaca discutii controversate, demascheaza spatiul electronic in care fiecare si-a creat universul sau. Un bilet costa 160 lei.

 

 

6. BANDA BEATS a devenit prima traditie a BANDABAR-ului si ne motiveaza sa petrecem fiecare party cu sufletul la gura: cocktail-uri clasice si personalizate, dansuri in lumini de culori vii! Acest weekend nu este o exceptie, esti invitat sa ii spui: Welcome Back lui Decembrie la miezul noptii. Toata feeria incepe la ora 23:00. Un bilet are pretul de 150 lei. Nu ezita!

 

 

Sambata, 05 ianuarie:


1. Caravana de Craciun este un eveniment de suflet. Incepand cu ora 09:00, esti asteptat in Piata Marii Adunari Nationale pentru a petrece timpul extraordinar. Mai multe detalii vei gasi la numarul de telefon: +373 60 902 002.

 

 

2. Evenimentele frumoase merita sa devina traditie. Pentru al doilea an consecutiv, Guvernul Republicii Moldova organizeaza in inima orasului Chisinau un Targ de Craciun veritabil, demn de marile capitale europene. Mai feerice, mai luminoase si mai autentice vor fi sarbatorile de iarna din acest an pentru zeci de mii de familii din tara si cele revenite din strainatate. Cu ocazia celei de-a doua editii "Acasa de Craciun", Mosul a pregatit o desaga de surprize. Vino pe strada 31 August 1989. Intrarea este libera.

 

 

3. Master-class culinar "Turta dulce de Craciun" are loc intr-o atmosfera relaxanta, unde micii bucatari pot sa-si dezvolte abilitatile de bucatar si sa-si faca noi cunostinte. Copiii dumneavoastra pot deveni ajutorul mamei la bucatarie si maestri culinari, necatand la varsta frageda. Esti asteptat in restaurantul Delice d'Ange, incepand cu ora 12:30, adresa: str. 31 August 1989, 115, la eveniment. Taxa de participare este de 90 lei. Numar de contact: +373 79 237 733.

 

 

4.  "Cantec de leagan pentru bunici" – o drama a oamenilor de la sat, care isi duc cu greu povara vietii. Teofil Augustinovici, directorul scolii satesti este, practic, cea mai mare persoana de incredere a satului, fara de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Piesa incepe la ora 18:00, la Teatrul National "Mihai Eminescu". Pentru un bilet vei scoate din buzunar intre 50 - 120 lei. Rezerva acum la numarul: +373 22 221 177.

 

 

5. Teatrul National "Eugene Ionesco" te invita, incepand cu ora 18:30, la spectacolul de comedie "Chirita in Provincie", regizat de Petru Vutcarau. Aceasta piesa de teatru ramane mereu actuala, deoarece contine un umor debordant, multe situatii si aluzii la realitatile social-politice ale vremii. "Chirita in Provincie" este cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova. Pretul biletului variaza intre 80 - 650 lei. Telefon: +373 22 233 833. 

 

 

6. Prognoza meteo spune ca ne asteapta temperaturi reci, iar noi nu lasam prietenii sa simta gerul. Vino sa te incalzesti cu muzica! Natalia Turcan, Cristi Bantas si Cristina Lazariuc au pregatit un program plin cu muzica de iarna, plin de sarbatori si de voie buna. Sambata seara ne adunam si savuram melodii si voci frumoase la Uptown Cafe. Un bilet costa 50 lei. Mai multe detalii vei afla la numarul de telefon: +373 78 775 701.

 

 

Duminica, 06 ianuarie:

 


1. Magia sarbatorilor de iarna revine la Shopping MallDova! Atmosfera de poveste, kilometri de ghirlande stralucitoare si mii de globulete colorate, sute de premii valoroase, intalniri memorabile si experiente inedite sunt ingredientele necesare pentru un "Craciun de Poveste" si le gasesti pe toate la Shopping MallDova.

 

 

2. In cadrul "Targului de Craciun" organizat de Guvernul Republicii Moldova, OCI "Moldova-Concert" prezinta un eveniment de mare atractivitate, incepand cu ora 16:00, doar la  Palatul National “Nicolae Sulac”, urmareste indragita piesa - "ALICE IN TARA MINUNILOR". Un bilet costa intre 100 - 300 lei. Rezerva acum la numarul: +373 22 213 544. 

3. "Krum" este printre cele mai incitante si mai populare piese, montata prima oara in 1975 chiar de autor - Hanoch Levin. Vino la Teatrul National "Mihai Eminescu", incepand cu ora 18:00 si savureaza momente unice. Pretul unui bilet variaza intre 50 - 120 lei. Casa de bilete:  +373 22 221 177.

 

 

4. Filmul "Trei voinici si Mostenitoarea tronului" va fi pe placul tau. Tarul de la Kiev decide sa numeasca un mostenitor al tronului. Dar cine ar putea fi? O ruda, un prieten de familie sau poate o printesa din strainatate? El o alege pe nepoata sa Zabava. La Patria-Multiplex (Sala 6: 12:10/14:20) si la Patria Loteanu (Sala2: 11:40) te vei distra copios.

 

 

 

Sursa foto: Google.com; Facebook.com; fest.md; tei.md

Sursa video: Youtube.com

Perfecte