Ei sunt beneficiarii proiectului „Incluziunea Digitala Rurala”, implementat sub umbrela „Orange Digital School” – program major lansat de Fundatia Orange Moldova, pentru a contribui la imbunatatirea educatiei digitale. in cadrul acestuia, fiecare institutie beneficiara a fost dotata cu echipamente IT performante: laptop, proiector si alte accesorii. Proiectul se afla la editia a treia si este implementat de Centrul de Informatii Universitare, in parteneriat cu Ministerul Educatiei al Republicii Moldova, cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange Moldova.

 

 

 

 

 

Sergiu Postica, presedintele Consiliului Fundatiei Orange Moldova: „Orange Moldova sustine progresul tehnologic si revolutia digitala. Ne dorim sa aducem cat mai aproape de oameni servicii digitale accesibile si utile pentru fiecare. in acest sens, prin intermediul Fundatiei Orange dezvoltam proiecte ce contribuie la educatia tinerilor in domeniul IT. Prin implementarea proiectului „Incluziunea digitala rurala” ne dorim sa aducem valoare adaugata procesului educational din invatamantul preuniversitar, prin utilizarea componentei digitale”.

 

 

 

 

Selectarea beneficiarilor a avut loc prin concurs. Au fost eligibile doar gimnaziile si liceele amplasate in zonele rurale, cu un numar de minim de 250 de elevi per institutie. in acest an, 95 de institutii din 29 de raioane ale Republicii Moldova s-au inscris in concurs. Dosarul de participare a inclus un formular de aplicare, un act care confirma numarul de elevi, o lista de activitati academice si extra-curriculare care au fost organizate pe parcursul anului trecut de studii si o scrisoare de motivare din partea directorului institutiei, prin care se explica necesitatea unui astfel de echipament pentru scoala, precum si la ce activitati scolare ar urma sa fie folosit acesta.

 

 

 

Angela Muset, directorul Centrului de Informatii Universitare, implementator al proiectului: „Deja de 3 ani consecutiv, popularitatea proiectului denota o necesitate stringenta de echipament IT in institutiile de invatamant din zonele rurale. Concursul s-a desfasurat in conditii de maxima transparenta si corectitudine. Castigatorii au fost selectati de o comisie profesionista care au examinat dosarele si au selectat castigatorii conform criteriilor de evaluare stabilite.”

 

 

 

Astfel, au fost selectate 20 de institutii din 14 raioane ale tarii: Anenii Noi, Briceni, Cahul, Calarasi, Causeni, Comrat, Drochia, Falesti, Glodeni, Ialoveni, Nisporeni, soldanesti, Soroca si Ungheni. Bunurile au fost distribuite cu ajutorul voluntarilor, angajati ai companiei Orange Moldova. Lista institutiilor beneficiare o puteti vedea mai jos.

 

 

 

Accesul la internet in baza echipamentelor performante contribuie la imbunatatirea procesului de studii, dar si la stergerea barierei digitale din invatamantul preuniversitar in mediul rural. Obiectivele proiectului sunt reconfirmate si sustinute si de profesorii scolilor castigatoare in cadrul concursului. Detalii in filmuletul de mai jos.

 

 

 

Proiectul „Incluziunea digitala rurala”, parte a programului „Orange Digital School”, se afla la a treia editie. in total, in cadrul proiectului in jur de 25.000 de elevi din 30 de raioane ale tarii au beneficiat de echipament tehnic oferit de catre Fundatia Orange Moldova.


Lista institutiilor beneficiare ale proiectului „Incluziunea Digital Rurala”, editia 2016:

Nr. ord.

Institutia

Numarul elevilor

Localitatea

Raionul

1

LT "Anton Guzun"

378

Bulboaca

Anenii Noi

2

LT "Ion Creanga"

287

Hirbovat

Anenii Noi

3

Gimnaziul Corjeuti

313

Corjeuti

Briceni

4

LT "Academician Ion Bostan"

262

Brinza

Cahul

5

LT "Vasile Alecsandri"

681

Colibasi

Cahul

6

LT tibirica

356

tibirica

Calarasi

7

Gimnaziul "Mihai Viteazul"

264

Chircaiesti

Causeni

8

Gimnaziul "Ion Ungureanu"

377

Opaci

Causeni

9

Gimnaziul "V. Topal"

389

Congaz

Comrat

10

LT Pelinia

447

Pelinia

Drochia

11

Gimnaziul Falestii Noi

286

Falestii Noi

Falesti

12

LT "Alexei Mateevici"

282

Rautel

Falesti

13

LT Cuhnesti

281

Cuhnesti

Glodeni

14

LT Balatina

540

Balatina

Glodeni

15

LT "Ion Pelivan"

855

Razeni

Ialoveni

16

LT "Prometeu"

276

Grozesti

Nisporeni

17

LT Cotiujenii Mari

434

Cotiujenii Mari

soldanesti

18

Gimnaziul Racovat

308

Racovat

Soroca

19

Gimnaziul Todiresti

340

Todiresti

Ungheni

20

LT "Alexei Mateevici"

401

Pirlita

Ungheni

 

Numarul total de elevi:

7757

 

 

  

 

*Acest articol este un produs comercial

Perfecte