Burse de Excelenta pentru profesorii in It” reprezinta o componenta importanta a programului Orange Digital school, lansat de Fundatia Orange in scopul sustinerii educatiei digitale din Republica Moldova.

 

 

 

 

Sergiu Postica, Presedintele Consiliului Fundatiei Orange Moldova: Proiectele Fundatiei Orange, parte a programului Orange Digital school, contribuie la digitalizarea societatii prin investitii in infrastructura si educatie digitala. Acestea au ca obiectiv dezvoltarea apetitului pentru domeniul It, incurajand tinerii sa acceseze tot mai mult specialitatile It si oferind suport profesorilor de informatica din regiunile rurale pentru extinderea accesului la educatia stEAM in regiuni. Prin acest proiect, ne propunem sa incurajam tinerii profesori sa investeasca in autoperfectionare, pentru a fi aliniati inovatiilor si pentru a deveni ambasadori ai acestora, astfel contribuind la evolutia personala, dar si in calitate de profesionisti in domeniu.  


Prin activitatea Fundatiei, contribuim la crearea unui mediu oportun de dezvoltare, pentru ca tanara generatie sa invetssa utilizeze tehnologiile. Or, asta inseamna un prim pas spre dezvoltarea economiei tarii de maine.”

  

 

 

Proiectul „Burse de Excelenta pentru profesorii in It” este implementat de catre Centrul de Informatii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange, fiind sustinut si de catre Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii al RM.

 

Viorelia Moldovan-Batranac, Consilier principal de stat al Prim-ministrului, pe politici sociale: Fundatia Orange este partenerul care ne ajutsa identificam eroii zilei de astazi - profesorii, tinerii care au acceptat sa mearga in scolile rurale ssa educe noi generatii pentru Moldova. Proiectele realizate de Orange, nu doar ”Bursele de Excelenta in It”, dar si altele la care am asistat si anul trecut, au un impactmultiplicator economic, social si moral.”   

 

La editia curenta a programului „Burse de Excelenta pentru profesorii in It” au participat 52 de profesori de informatica din 27 de raioane ale RM iar, in rezultatul evaluarii dosarelor depuse pentru concurs de catre Comisia de Experti Independenti nominalizata in cadrul programului, au fost selectati 25 de finalisti. Acestia vor beneficia de granturi de sustinere in valoare a cate 25 000 lei fiecare si un laptop. In total, cei 25 de profesori instruiesc peste 9 000 de elevi din 27 institutii de invatamant. Programul are drept scop stimularea tinerilor profesori de informatica, astfel incat acestia sa activeze in gimnaziile si liceele din zonele rurale ale RM, unde se inregistreaza o lipsa acuta de cadre didactice calificate.

 

 

 

 

Ana Florea, profesoara de informatica la gimnaziul ”N. Holban”, scorteni, Telenesti: ”Pentru mine, acest premiu este o motivare in plusca sa vin in fata elevilor mai pregatita, mai motivatsi cu zambetul pe buze. Intr-adevar, cea mai buna investitie este investitia in educatie si in copiii nostri.”

 

In cadrul celor doua editii precedente ale programului, 45 de profesori de informatica din zonele rurale au beneficiat de sustinere din partea Fundatiei Orange Moldova iar la moment isi continua activitatea didactica in institutiile de invatamant din tara, contribuind la edificarea unui proces educational de calitate in domeniul It. In total, cei 70 de finalisti ai celor trei editii ale proiectului instruiesc peste 30 000 de elevi.

 

 

 

 

 

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: „Dezvoltarea rapida a tehnologiilor informationale impune, pe zi ce trece, racordarea educatiei digitale din Moldova la standardele internationale. Astfel, programul de burse pentru specialistii in It este unul extrem de necesar, oferind tinerilor profesori posibilitatea sa-si aplice cunostintele in institutiile din tara, beneficiind de un suport aditional. In acest sens, Fundatia Orange Moldova continua sa fie cel mai fidel partener al educatiei digitale din tara.”

  

 

Fundatia Orange Moldova, in calitate de partener financiar al acestui proiect, contribuie la completarea cu cadre didactice a institutiilor din localitatile rurale, astfel incat si elevii de la sate sa beneficieze de cunostinte in domeniul It, un domeniu prioritar in procesul de modernizare a RM.

 

 

 

Mai multe detalii despre concurs, conditiile de participare si eligibilitate pot fi gasite aici

 

*Acest articol e un produs comercial

Perfecte