Frica de distrugere totala ar trebui sa opreasca puterile globale din a se ataca intre ele, pentru ca exista riscul de a porni al treilea Razboi Mondial, potrivit CNBC, citat de Mediafax. "Intelegerea faptului ca al treilea Razboi Mondial va fi sfarsitul civilizatiei, ar trebui sa ne opreasca din a face mutari extreme pe scena globala care sunt extreme de periculoase pentru civilizatia moderna.”, a spus Putin in sesiunea anuala de consultari cu cetatenii Rusiei.

 

 

"Amenintarea unei distrugeri reciproce a oprit mereu participantii la scena globala si liderii militari din a lua decizii pripite, iar acestia i-au convins pe ceilalti participanti sa se respecte unul pe celalalt.”,  mai adauga el. Presedintele Rusiei tine aceste sesiuni in fiecare an, raspunzand la intrebari pe o gama variata de subiecte ce tin de pozitia geopolitica a Rusiei pe anumite probleme domestic si regionale. 

 

 

Anul acesta a fost a 16-a editia a conferintei si au fost inregistrate peste 2 milioane de intrebari, potrivit Russia Today. Rusia operaza inca sub sanctiuni economice impuse de statele Unite, Uniunea Europeana si alte tari dupa scandalul global legat de anexarea Peninsulei Crimeea. Putin spune ca sanctiunile au fost contra-productive, mentionand ca "Sanctiunile unilaterale nu rezolva problema.” si ca au fost doar un mod de a constrange Rusia.

 

 

Sursa foto: Google.com

Realitatea.net