Elena isi face studiile la UTM, specialitatea Design si Tehnologii Poligrafice. Duce un mod de viata activ si cu entuziasm  se implica in diverse activitati artistice atat in cadrul procesului de studiu, cat si in timpul ei liber. E mereu  deschisa spre colaborari si incearca sa organizeze proiecte in care promoveaza arta ornamentala la nivel de tara. Perfecte.md: Ce este henna si in ce consta acest tatuaj?

M.E. Henna este pasta preparata din frunze de planta Lawsonia Inermis. Ea se foloseste atat pentru aplicarea ornamentelor pe corp, cat si pentru vopsirea parului. 

Cat timp iti ia sa faci un tatuaj?

M.E. Durata efectuarii unei lucrari depinde mult ornamentul ce urmeaza a fi aplicat. In mediu un tatuaj de marimea unei manusi se executa in 40-60 minute.


 

De unde ai invatat aceasta tehnica de tatuaj?

M.E. Trei ani in urma, cand pentru prima data am aflat despre mehendi, această tehnica de tatuaj nu era raspandita in Republica Moldova, deaceea nu stiam de la cine sa preiau cunostintele necesare. Am invatat singura de pe internet, iar baza artistica care am avut-o de la scoala de arte plastice m-a ajutat in acest sens.Ce recomandari aveti clientelor inainte si dupa aplicarea tatuajului?

M.E. Luand in consideratie ca henna se aplica pe stratul superior de celule epidermice, recomand efectuarea unei proceduri de pilling usor a zonei unde urmeaza a fi aplicat desenul. Aceasta masura va garanta interactiunea mai puternica a pielii cu vopseaua, astfel culoarea desenului va fi mai intensa si acesta se va mentine mai mult timp.


 

Cum te simti cand creezi asa frumuseti?

M.E. Sunt o fire creativa si intotdeauna mi-a placut sa fac ceva frumos şi neobisnuit. Mehendi a devenit un mijloc prin care eu imi realizez o parte din potentialul meu artistic, dar si prin care pot face oamenii fericiti. Interesul si aprecierea celor din jur mă inspira.


\


Cat costa acest tip de tatuaj?

M.E. Pretul unui desen variaza de la 60 pana la 300 de lei în dependenta de marime si cat de complicat e tatuajul, iar in comparatie cu preturile stabilite de artistii din Rusia, Ucraina, SUA sau Tările Orientale, este de 2-3 ori mai mic.


 

Ce preferinte deobicei au clientele tale? 

M.E. Tin cont de preferintele personale ale clientelor mele, care sunt variate, deaceea toate desenele realizate de mine sunt unice, design-ul fiind elaborat exclusiv pentru fiecare domnisoară în parte.Care dintre persoanelor  publice de la noi le-ai facut un tatuaj?

M.E. In decursul carierei mele de artist mehendi am avut placerea sa lucrez cu mai multe personalitati publice, precum interpretii: Mihai Teodor, Diana Grigor, Felicia Dunaf, Tatiana Marza – designerul brandu-lui Mandria, Natalia Duminica – Miss Bellydance Moldova, Carolina Vizir – directorul revistei Mireasa&Mirele, Daniela Caraiman – art-directorul revistei VIP magazin.Perfecte