Tratamentele cu keratina pentru indreptarea parului sunt frecvente in randul femeilor cu par cret sau al celor cu par explodat (gen afro), iar hair stylistul Cristi Pascu puncteaza exact modul in care ele trebuie efectuate.

 

Cristi Pascu recomanda ca inainte de orice tratament cu keratina sa fie facuta o diagnosticare corecta a parului.

 

"Diagnosticul trebuie facut de catre specialist, de catre stilist.  In functie de rezultat se va alege solutia potrivita pentru parul tau. Daca se alege o concentratie gresita de substanta, atunci exista riscul sa-ti arzi parul si sa-i modifici structura", spune Cristi Pascu pentru www.perfecte.ro.


"Keratina este o crema care modifica structura parului. Se aplica pe par, iar in functie de rezultatele diagnozei se lasa sa actioneze o anumita perioada de timp. Parul se indreapta, ia in volum si cateva luni de zile poti avea un par drept, fara sa te straduiesti prea mult", continua Cristi Pascu.

Foto: Cristi Pascu, hair stylist

 

Specialistul atrage insa atentia ca tratamentul cu keratina nu trebuie reptatat frecvent si nicidecum pe parul care a fost "reparat" anterior.

 

"Keratina este o crema care rupe si modifica structura firului de par, astfel ca un asemenea tratament nu trebuie aplicat decat odata la 7-8 luni. Noul tratament cu keratina se aplica doar pe portiunea de par care creste", mentineaza hairstylistul. 

Perfecte