Ochii verzi

 

Culorile care scot cel mai bine in evidenta nuanta de verde a ochilor tai sunt: tonurile rosiatice, tonurile de maro (ciocolatiul), de mov (purpuriu si pruna), de roz, de gri inchis pana la negru carbune, de galben (mai intens, mustar) si de portocaliu. Daca ai ochii verzi, incearca sa eviti: verdele, argintiul metalic si tonurile ultramarine de albastru (nu se aplica si in cazul ochilor caprui verzui). Unele dintre cel mai intense machiaje smokey eyes pentru ochii verzi pot fi obtinute in tonuri de maro si mov. Nuanta ochilor tai este rece, asa ca nu uita, tonurile calde iti vor scoate cel mai bine in evidenta culoarea ochilor.

 

Combinatii sugerate: auriu cu ciocolatiu sau mov; roz cu mov, sau gri inchis; lavanda si negru, purpuriu si maro, rosu cu galben sau negru.

 

Eyeliner si rimel: negru, mov sau maro (ultimele doua daca te simti mai indrazneata).

 

 

Ochii albastri

 

Culorile cele mai potrivite pentru ochii albastri sunt: griul, turcoazul, maroul, pamantiul, lavanda, indigoul si piersica. Rozurile reci, mate, dar si sidefate, argintiul si auriul sunt culori care evidentiaza foarte bine irisul tau. in ceea ce priveste degradeul de albastru, un smokey eyes pornind de la bleu nu este indicat pentru ca acesta nu va face decat sa estompeze nuanta naturala a ochilor tai.

 

Combinatii sugerate: argintiu pe arcada si lavanda pe pleoapa mobila, maro si auriu, piersica si pamantiu, indigo si negru, roz si gri, albastru si portocaliu (pentru cele mai curajoase).

 

Eyeliner si rimel: negru, albastru sau gri.

 

 

Ochi caprui

 

Rare sunt culorile nepotrivite pentru ochii caprui. Cele mai potrivite culori, insa, sunt movurile (purpuriu, lavanda, indigo), tonurile de maro (de la bej pana la ciocolatiu), nuantele inchise de albastru, auriul si piersica (care se poate regasi si in blush, dar mai putin pigmentat). Metalicul este, de asemenea, o alegere inspirata pentru ochii caprui. Ne referim aici la bronzul sau rozul metalic, chiar si la marourile sau la albastrul metalizat.

 

 

Combinatii sugerate: roz si maro, mov si maro, auriu si lavanda, albastru metalizat si gri sidefat, verde si indigo, caramiziu si indigo.

 

 

 

Sursa foto: google.com

verdict.ro