Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este un ingredient des intalnit in majoritatea produselor de ingrijire. Fie ca folosesti o crema care are la baza vitamina C sau doar local, pe anumite zone, beneficiile acesteia nu vor intarzia sa apara. Protectia pe care o ofera este atat impotriva radicalilor liberi, care, de cele mai multe ori, duc la imbatranirea tenului, dar si a factorilor de mediu, cum ar fi raze solare sau poluarea din aer. Fiind un ingredient antioxidant, acesta isi pierde din eficienta daca este expus la lumina si aer. Aplicata in fiecare dimineata, vitamina C actioneaza si la nivelul stresului, care din pacate ne afecteaza atat psihicul, cat si tenul zilnic, contribuind astfel la aspectul unui ten mult mai sanatos. Beneficiile Vitaminei C:

 

 

1. Contribuie la formarea colagenului

 

Un aspect pe care trebuie sa-l retii este faptul ca pielea ta are nevoie de colagen. El este cunoscut drept o baza pentru pielea ta, iar din acest motiv, odata cu trecerea timpului, el tinde sa se deterioreze. Vitamina C sintetizeaza colagenul, dar si elastina, pe care le pierdem in timp. Astfel, actioneaza ca un ingredient anti-imbatranire.

 

 

2. Reduce aspectul petelor pigmentare

 

Stim cat de deranjante pot fi petele pigmentare si cat de greu poate fi sa le aduci la un aspect cat se poate de normal. Aceste pete sunt cauzate fie de timpul petrecut la soare fara a folosi o crema cu factor de protectie, fie sunt pete postacneice. Vitamina C reuseste sa uniformizeze culoarea pielii, dar ii si reda stralucirea si luminozitatea. De asemenea, reface si pielea care are leziuni.

 

 

3. Vitamina C este un puternic antioxidant

 

Vitamina C este cunoscuta pentru efectul sau antioxidant pe care il are in protejarea pielii impotriva radicalilor liberi, precum radiatii solare, poluare, oxigen, care ne afecteaza pielea zilnic. Fiind un puternic antioxidant, actioneaza si la nivelul inflamatiilor, dar si al iritatiilor. In concentratii mari, de peste 15%, sau chiar in combinatii cu alti antioxidanti, efectul sau este mult mai ridicat.

 

 

4. Ajuta la eficienta produselor cu factor de protectie

 

In combinatie cu produsele care au factor de protectie solara, eficienta vitaminei C creste. Vitamina C este printre putinele ingrediente care se potriveste oricarui tip de piele. Pe langa faptul ca iti protejezi pielea impotriva razelor ultraviolete, pielea ta este stimulata in procesul de cicatrizare, dar si la mentinerea aspectului sanatos. Din pacate, efectele imbatranirii premature a pielii se vad in timp, insa, este important sa cercetezi din timp toate beneficiile pe care le are fiecare ingredient, inainte de incepe un eventual tratament cu acele ingrediente.

 

 

Sursa foto: Google.com

ELLE