Insa, unul dintre cele mai importante accesorii de machiaj, dupa buretelul beauty blender – prietenul fondului de ten, este pensula pentru corector. De ce? Pentru ca aceasta te ajuta sa aplici corectorul cu finete si sa il fixezi mai bine decat ai face-o cu degetele, de exemplu, caz in care umezeala pielii impiedica distribuirea si mentinerea texturii corectoare.

 

 

 


Daca vrei sa ascunzi o mica pata sau un cos minuscul. Este suficient sa folosesti un corector bun, urmat de un fond de ten cu acoperire mare. Cand situatia este mai grava, inainte de orice, foloseste o formula color-corrector, direct pe zona cu probleme, si de abia apoi aplica corectorul clasic, cu ajutorul unei pensule de precizie, pentru a asigura o distribuire compacta a texturii si, la final, un fond de ten cu acoperire mare.

 

 

 

Tine cont ca formulele color-corrector te ajuta sa maschezi diferentele cromatice de la nivelul tenului si reprezinta o solutie rapida cand vrei sa maschezi vase sparte, zone galbene, terne, sau diverse semne: un corector verde camufleaza roseata lasata de o acnee sau urmele de rozacee, iar unul galben ascunde petele

 

 

 

 

 

 


Cand imperfectiunile tenului sunt curente. Alege corectoare bune, folosite de experti, ca Bobbi Brown Corrector, Dior Fix it 2-in-1 Prime and Colour Correct, Laura Mercier Secret Camouflage Concealer, Nars soft Matte Cream Concealer, MaC Studio Conceal and Correct Palette, Too Faced Born this Way Naturally Radiant Concealer, Benefit Boi-ing Full Coverage Concealer, Anastasia Beverly Hills Concealer sau Lancôme teint idole Ultra Wear Camouflage Corrector.

 

 

 

Daca ai tenul gras. Foloseste mereu un corector oil-free, non-comedogenic si, de preferat, fara parfum. Pentru a acoperi cat mai bine imperfectiunile, aplica treptat corectorul, putin cate putin, fara sa incarci pensula din prima.

 

 

 

 

 

 

 

Aplicare precisa. Cele mai bune pensule pentru aplicarea precisa a corectorului: MaC Cosmetics 217 Blending Brush, Urban Decay Pro Domed Concealer Brush, Sephora Collection Pro Airbrush Concealer Brush #57.

 

 

 

 

Zona cearcanelor. Cand ai nevoie de un corector doar pentru zona cearcanelor, alege unul cremos, mai potrivit acestei zone sensibile, unde pielea este mai subtire.

 

 

 


Adauga acest produs in trusa de machiaj, pentru ca te poate salva de multe ori, iar acum si stii cum sa folosesti cel mai bine corectorul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Elle.ro