Sunt foarte multe persoane pentru care ingrijirea podoabei capilare trebuisa fie foarte frecventa si atenta. Daca si tte numeri printre ele, iata cateva sfaturi care te vor ajuta vara aceasta:

 


Sampon uscat

 

Samponul uscat nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta si dulapul din baie. acesta te va ajuta in momentele in care nu ai timp sa iti speli parul, oferind prospetimea de care ai nevoie.

 

 

Balsam/masca


Aplica masca/balsam doar pe varfurile suvitelor. Este posibil ca scalpul sa nu accepte balsamul si sa provoace o crestere a productiei de sebum.

 

 

Balsam inainte de samponare

 

Incearca sa aplici balsam/masca inainte de samponare. in acest fel este indepartat excesul de sebum ramas de la balsam. Mai mult, firele de par vor fi hranite si hidratate de la radacina, impiedicand cresterea productiei de sebum.

 

 

Sampon cu sare


Amesteca samponul cu sare. Poti face acest truc o data pe saptamana daca cantitatea de sebum este mult prea mare. El este, de asemenea, bun pentru matreata.

 

 

Apa cu otet

 

Clateste parul cu apa si otet. Acest remediul este excelent pentru curatare si volum. Mai mult, se spune ca previne iritarea si aparitia matretii, deoarece confera parului o curatare fina, dandu-i stralucire.

 

 

Spalare excesiva

 

Evita sa speli podoaba capilara in fiecare zi. Spalarea excesiva afecteaza uleiurile naturale si umiditatea suvitelor, provocand o crestere a productiei de sebum. Acelasi lucru se intampla si cu pielea faciala. Corpul poate fi spalat in fiecare zi, dar nu si parul.

 

 

Produse specifice tipului de par pe care il ai

 

Alege cu atentie produsele pe care le folosesti. Ele trebuie sa fie specifice tipului de par pe care-l ai. Totodata, evita uleiurile. sau, daca le folosesti, utilizeaza-le cu moderatie. Nu exagera cu nimic.

 

 

Nu mai atinge parul

 

Evita sa atingi parul. Este involuntar, dar parul care este atins de prea multe ori pe zi devine gras, aceasta fiind o cauza principala.

 

Sursa foto: Google.com

clickpentrufemei.ro