Am aflat noi, in schimb, cateva dintre secretele bine pazite ale machiajului si ti le spunem si tie. 

 

La mascara nu conteaza neaparat textura sau firma, ci peria. Daca ai descoperit una care iti face genele sa arate wow, pastreaz-o! Daca o cureti, o poti folosi cu orice alt mascara in viitor.

 

Combina concealerul cu o picatura de ulei de cocos pentru un aspect mai natural si care nu afecteaza puterea de acoperire.

 

Umezeste pensula de highliter inainte de aplicare pentru un plus de stralucire si pentru o fixare mai buna.

 

 

 

Pentru a-ti aranja sprancenele, pulverizeaza putin fixativ pe o perie curata de mascara si piaptana-le cum iti doresti.

 

Iti alegi fondul de ten doar in functie de culoarea pielii? Gresit! Daca ai pielea grasa, foloseste un fond de ten pe baza de apa. Daca ai pielea uscata, foloseste unul pe baza de ulei.

 

Machiaza-te la ochi inainte sa aplici fondul de ten. E mai "clean" asa, iar liniile vor fi corectate mai usor, daca ai zbarcit-o la contur.

 

Daca ai riduri fine in jurul ochilor sau pe pleoape, cel mai mult te avantajeaza fardurile mate.

 

 

 

Nu imprumuta pensule de makeup de la altii si spala-le pe ale tale macar de 2 ori pe luna. E mai igienic asa. Iar o pensula curata va face intotdeauna procesul de machiaj mai usor.

 

Cand te manjesti cu mascara, nu te mai grabi sa te stergi si, astfel, sa strici machiajul de pana atunci. Lasa-l sa se usuce, iar apoi, dupa vreo 5 minute, poti sa indepartezi problema cu un betisor de urechi.

 

Daca nu te pricepi foarte bine la contouring, e mai bine sa aplici culoarea cu o pensula sau un burete la inceput. Va fi mai usor de "blenduit".

 

Linia imaginara dintre coltul ochiului si capatul sprancenei este cea la care ar trebui sa te opresti cu fardul de ochi pentru un machiaj corect.

 

Aplica mereu pudra cu o pensula umeda sau cu un burete de makeup pe care l-ai udat si stors bine in prealabil.

 

 

 

Cand iti faci "coada" la ochi, nu incepe sa o trasezi de pe pleoapa superioara. Va fi mult mai corecta si mai dreapta daca o aplici de pe linia de jos a genelor.

 

Nu uita de blending pe linia parului, pentru un look mai natural. Nu vrei sa se vada diferenta de culoare dintre fata si pielea capului.

myzutv.ro