10.03.2019
Sex in timpul menstruatiei: beneficii pentru sanatate! Iti vine sa crezi? - FOTO
Perioada menstruala nu trebuie sa-ti strice planurile cu partenerul si, pentru ca in sex nu exista limite, chiar daca nu este tocmai placuta situatia, sexul in timpul menstruatiei nu aduce doar placere mai intensa, ci si alte beneficii de care orice femeie s-ar bucura.


Cunoastem senzatiile de balonare, crampele menstruale, dar mai ales lipsa sexualitatii, dar iata cateva motive care te vor face sa te razgandesti si sa accepti o noua experienta care, ce sa vezi, poate fi chiar sexy si deloc atat de inconfortabila pe cat crezi. 


5 motive sa faci sex in timpul menstruatiei 


1. Scapi de crampele menstruale


In timpul orgasmului, muschii pelvisului se contracta si se elibereaza, ceea ce duce la reducerea durerilor si crampelor asociate perioadei menstruale. Sexul in timpul perioadei menstruale iti da o stare de bine si este una dintre cele mai bune solutii pentru durerile cu care te confrunti. 

2. Vaginul este mai lubrifiat


Unele femei sustin ca sexul in timpul menstruatiei se simte mai bine ca niciodata, iar asta pentru ca nu mai au de ce sa se ingrijoreze in privinta vaginului uscat sau folosirii unui lubrifiant. Mai mult, placerea este intensa pentru ambii parteneri. Daca totusi nu va simtiti atat de confortabil in dormitor, puteti incerca sexul in dus. 

3. Orgasmul ajuta la eliminarea durerilor


Pe langa crampele menstruale, orgasmele sunt ideale pentru ameliorarea starilor de disconfort si oboseala care vin la pachet cu perioada menstruala. Instant, se elimina endorfinele, iar astfel scapi de starile de iritare si nervozitate. Mai mult, in urma unui studiu realizat in 2013, s-a descoperit ca activitatea sexuala poate duce la eliberarea completa a durerilor de cap si migrenelor, in cazul anumitor pacienti. 


4. Reduce stresul si te ajuta sa dormi


Odata eliminate acele endorfine, scade si nivelul stresului. Studiile arata ca acele cupluri care fac sex frecvent se confrunta foarte rar cu hipertensiunea si reactioneaza mult mai sanatos in situatiile stresante. in plus, sexul ajuta si la apropierea partenerilor, intareste relatia si ii face sa se simta bine in corpul lor si sa aiba o parere mai buna despre ei. Cat despre calitatea somnului, orgasmele ajuta la pregatirea corpului pentru somn in urma eliminarii hormonului prolactina. Chiar daca te afli in perioada menstruala, nu uita sa te protejezi. Nu doar pentru a evita o sarcina nedorita, ci si pentru a evita transmiterea bolilor sexuale.


5. Apetitul pentru sex este mai mare in perioada menstruala


Nu toate femeile se simt atractive in perioada menstruala, cu atat mai putin pregatite de o partida bine-meritata de sex. Dar de cele mai multe ori, sansele sa fii mai excitata in aceste zile sunt mai mari. Fluctuatia hormonala si cresterea circulatiei sangelui in zona pelvisului joaca un rol foarte important. In prima zi de menstruatie, de exemplu, nivelul de estrogen si testosteron este scazut, dar incepand cu ziua a treia, creste. Multe cercetari arata ca apetitul sexual al femeilor creste in aproapierea perioadei de ovulatie, mai exact, cu 10-16 zile inainte de inceperea menstruatiei, in timp ce alte femei simt o nevoie mai mare de a face sex chiar in timpul menstruatiei.

In timp ce unele femei nici nu vor sa auda de sex in zilele menstruatiei, altele pot deveni de-a dreptul de nestapanit. Si pana la urma, se pare ca nici nu au de ce sa se teama. 

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata! 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie